Chocoladepudding met Silken Tofu

Chocoladepudding met silken tofu
Deze zijdezachte chocoladepudding met silken tofu is een heerlijk plantaardig dessert dat binnen enkele minuten te bereiden is. Perfect voor chocoholics die op zoek zijn naar een gezondere, eiwitrijke traktatie zonder dierlijke producten.

Chocoladepudding met Silken Tofu

Chocoladepudding met silken tofu
Deze zijdezachte chocoladepudding met silken tofu is een heerlijk plantaardig dessert dat binnen enkele minuten te bereiden is. Perfect voor chocoholics die op zoek zijn naar een gezondere, eiwitrijke traktatie zonder dierlijke producten.

Dit heb je nodig

  • 200 gram zachte (silken) tofu

  • 100 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)

  • 1 eetlepel cacaopoeder

  • 2 eetlepels ahornsiroop

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 200 gram zachte (silken) tofu

  • 100 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)

  • 1 eetlepel cacaopoeder

  • 2 eetlepels ahornsiroop

  • 1 theelepel vanille-extract

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  1. Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat iets afkoelen.

  2. Doe de zachte tofu, gesmolten chocolade, cacaopoeder, ahornsiroop en vanille-extract in een blender of foodprocessor.

  3. Mix tot een glad en romig mengsel.

  4. Verdeel het mengsel over vier dessertglaasjes of kommetjes.

  5. Laat de pudding minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

  6. Serveer gekoeld, eventueel gegarneerd met vers fruit, noten of een toefje plantaardige slagroom.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌