2 grote zoete aardappels
1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl komijnpoeder
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1 blik zwarte bonen (ca. 400 g), uitgelekt en afgespoeld
100 g maïs (vers, uit blik of diepvries)
1 avocado, in blokjes
1 el limoensap
2 el plantaardige yoghurt (bijv. op basis van soja of kokos)
Zout en peper naar smaak
Verse koriander of peterselie (optioneel)
2 grote zoete aardappels
1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl komijnpoeder
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1 blik zwarte bonen (ca. 400 g), uitgelekt en afgespoeld
100 g maïs (vers, uit blik of diepvries)
1 avocado, in blokjes
1 el limoensap
2 el plantaardige yoghurt (bijv. op basis van soja of kokos)
Zout en peper naar smaak
Verse koriander of peterselie (optioneel)
Verwarm de oven voor op 200°C.
Prik de zoete aardappels enkele keren in met een vork, leg ze op een bakplaat en rooster 40 minuten tot ze gaar en zacht zijn.
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2–3 minuten. Voeg knoflook, komijn en paprikapoeder toe en bak kort mee.
Voeg de zwarte bonen en maïs toe. Bak nog 5 minuten tot alles goed warm is. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de blokjes avocado met limoensap en een snufje zout.
Snijd de geroosterde zoete aardappels doormidden (maar niet helemaal door), duw een beetje open en vul met het bonenmengsel.
Lepel de avocado erbovenop en maak af met een lepel plantaardige yoghurt en eventueel verse koriander.