Lijnzaad zijn kleine zaadjes van de vlasplant. Ze bevatten veel omega-3 vetzuren, vezels en eiwitten. Gebroken of gemalen worden ze vaak gebruikt als vervanger van ei, vooral in baksels, waar ze samen met water een gel vormen die lijkt op ei.
Lijnzaad zijn kleine zaadjes van de vlasplant. Ze bevatten veel omega-3 vetzuren, vezels en eiwitten. Gebroken of gemalen worden ze vaak gebruikt als vervanger van ei, vooral in baksels, waar ze samen met water een gel vormen die lijkt op ei.
Voedingswaarde | Per 100 gram |
---|---|
Kcal | 534 |
Eiwitten (g) | 18.3 |
Vetten (g) | 42.2 |
Verzadigde vetten (g) | 3.7 |
Koolhydraten (g) | 28.9 |
Suikers (g) | 1.6 |
Vezels (g) | 27.3 |
Zout (g) | 0.08 |
Omega 3 (g) | – |
Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.
Een heerlijk smeuïg en eenvoudig bananenbrood (glutenvrij & notenvrij). Dit recept laat zien dat allergievrij bakken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn — perfect voor bij de koffie, als ontbijt of tussendoor. Dit recept is voor 10 plakken.
Bekijk receptDeze klassieke plantaardige chocolate chip cookies zijn volledig plantaardig en makkelijk aan te passen aan jouw voorkeur. Of je nu een rijpe banaan in huis hebt of liever een neutrale vervanger gebruikt zoals appelmoes of chiazaad: het resultaat is altijd lekker, smeuïg en knapperig aan de rand.
Bekijk receptDeze pikante buffalo bloemkool-wings met ranchdip zijn de ultieme vegan snack of borrelhap. Knapperige, kruidige bloemkoolroosjes met een pittige saus in klassieke Amerikaanse stijl. In plaats van kip wordt bloemkool gebruikt, omhuld in een beslag op basis van sojamelk en gemalen lijnzaad als plantaardig bindmiddel. Ze worden geroosterd in de oven met een beetje maïsolie voor die onmisbare crunch. De romige vegan ranchdip met zijden tofu, citroen en kruiden brengt perfect balans in elke hap.
Bekijk recept