Pompoenpittenpasta

Pompoenpittenpasta wordt gemaakt door rauwe of licht geroosterde pompoenpitten fijn te malen tot een gladde, olieachtige massa. Deze pasta heeft een uitgesproken nootachtige, licht aardse smaak met een groenige kleur. Het is rijk aan eiwitten, gezonde vetten (waaronder omega 6), ijzer, magnesium en zink. Zeer geschikt als hartige spread, dressingbasis, of als romige toevoeging in […]
Hazelnootpasta

Hazelnootpasta wordt gemaakt van geroosterde hazelnoten die vermalen worden tot een romige, olieachtige massa. Afhankelijk van het recept kan het 100% hazelnoot zijn, of gezoet en eventueel gemengd met cacao. De pure variant heeft een intense nootachtige smaak en is rijk aan gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Het is veelzijdig inzetbaar in zowel hartige als […]
Amandelpasta

Amandelpasta is een romige massa verkregen door gemalen amandelen, vaak licht geroosterd, die hun olie vrijgeven tijdens het malen. Het resultaat is een smeuïg, rijk product met een zachte, lichtzoete notensmaak. Het wordt veel gebruikt in zoete baksels, sauzen, spreads en plantaardige zuivelvervangers. Amandelpasta bevat gezonde vetten, eiwitten, en vezels.
Arrowroot

Arrowroot is een zetmeel dat wordt gewonnen uit de wortel van de Maranta arundinacea-plant. Het is een fijn, wit poeder dat in de keuken wordt gebruikt als verdikkingsmiddel.