Verification: 2b4f9f93ddc019ce

Gehakt van veldbonen

Gehakt van veldbonen

Gehakt van veldbonen (ook wel tuinbonen of fava beans genoemd) is een plantaardig alternatief voor dierlijk gehakt, gemaakt van eiwitrijke peulvruchten. Veldbonen zijn lokaal te telen in Europa, duurzaam en voedzaam. Het gehakt heeft een stevige, rul structuur en neutrale, licht aardse smaak, die goed opneemt wat je eraan toevoegt. Vaak is het kant-en-klaar verkrijgbaar als koelvers of diepvriesproduct, en geschikt voor uiteenlopende toepassingen in warme gerechten.

Gehakt van veldbonen

Meer over Gehakt van veldbonen

VoedingswaardePer 100 gram
Kcal180
Eiwitten (g)22
Vetten (g)7
Verzadigde vetten (g)1
Koolhydraten (g)8
Suikers (g)2
Vezels (g)6
Zout (g)0.8
Omega 3 (g)

Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.

Eigenschappen

Aanbevolen producten

Er zijn nog geen gekoppelde producten beschikbaar.

Gehakt van veldbonen wordt gebruikt in

Lasagne met Sojagehakt

Lasagne met Sojagehakt

Deze plantaardige lasagne met sojagehakt is een hartige, voedzame ovenschotel die niets inlevert op smaak of structuur. De klassieke lagen van pasta, tomatensaus en bechamel worden hier gecombineerd met gekruid sojagehakt en verse spinazie. De romige vegan bechamelsaus, gemaakt met sojamelk, zorgt voor een zachte textuur, terwijl een laagje geraspte vegan kaas bovenop zorgt voor die goudbruine gratin zoals bij traditionele lasagne. Comfortfood, maar dan volledig plantaardig!

Bekijk recept

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌