Maïsolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de kiemen van maïskorrels. Ze heeft een neutrale smaak en een hoog rookpunt, waardoor ze ideaal is voor bakken, braden, frituren en als basis in vinaigrettes en mayonaises.
Maïsolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de kiemen van maïskorrels. Ze heeft een neutrale smaak en een hoog rookpunt, waardoor ze ideaal is voor bakken, braden, frituren en als basis in vinaigrettes en mayonaises.
Voedingswaarde | Per 100 gram |
---|---|
Kcal | 900 |
Eiwitten (g) | 0 |
Vetten (g) | 100 |
Verzadigde vetten (g) | 13 |
Koolhydraten (g) | 0 |
Suikers (g) | 0 |
Vezels (g) | 0 |
Zout (g) | 0 |
Omega 3 (g) | – |
Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.
Er zijn nog geen gekoppelde producten beschikbaar.
Deze pikante buffalo bloemkool-wings met ranchdip zijn de ultieme vegan snack of borrelhap. Knapperige, kruidige bloemkoolroosjes met een pittige saus in klassieke Amerikaanse stijl. In plaats van kip wordt bloemkool gebruikt, omhuld in een beslag op basis van sojamelk en gemalen lijnzaad als plantaardig bindmiddel. Ze worden geroosterd in de oven met een beetje maïsolie voor die onmisbare crunch. De romige vegan ranchdip met zijden tofu, citroen en kruiden brengt perfect balans in elke hap.
Bekijk receptEen heerlijk kruidig en romig plantaardig roerei zónder ei. In plaats daarvan gebruik je stevige tofu, verkruimeld en gekruid met kurkuma en kala namak voor die typische eierige smaak. Perfect als ontbijt of brunch op toast, als vulling voor wraps of als onderdeel van een plantaardig ontbijt.
Bekijk receptDeze klassieke Noord-Indiase Chana Masala (Indiase Kikkererwtencurry) is kruidig, verwarmend en voedzaam. Zachte kikkererwten worden gestoofd in een rijke saus van tomaat, ui, gember, knoflook en garam masala. Perfect met rijst of vers platbrood, en ideaal voor een makkelijke doordeweekse maaltijd of een feestelijk vegan diner. Serveer de Chana Masala met rijst, naan of chapati.
Bekijk recept