Sojamelk

Sojamelk

Sojamelk is een plantaardige drank gemaakt van gemalen sojabonen en water. Het is romig, neutraal tot licht nootachtig van smaak, en bevat van nature veel eiwitten. Door de goede emulgeer- en bindende eigenschappen is het geschikt voor koken, bakken, opschuimen en sauzen.

Sojamelk

Meer over Sojamelk

VoedingswaardePer 100 gram
Kcal33
Eiwitten (g)3.3
Vetten (g)1.8
Verzadigde vetten (g)0.3
Koolhydraten (g)0.6
Suikers (g)0.4
Vezels (g)0.6
Zout (g)0.1
Omega 3 (g)

Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.

Eigenschappen

Sojamelk wordt gebruikt in

plantaardig bananenbrood

Plantaardig bananenbrood

Een heerlijk luchtig en smeuïg plantaardig bananenbrood zonder ei of zuivel. Perfect als tussendoortje, ontbijt of traktatie bij de koffie. Dit recept is makkelijk te maken, vraagt om simpele ingrediënten en laat perfect zien hoe lekker plantaardig bakken kan zijn. Dit recept is voor ongeveer 10 plakken. Bekijk hier een recept voor gluten- en notenvrij bananenbrood.

Bekijk recept
Paddenstoelenstoof met Aardappelpuree Rode Kool en Kruidkoek

Paddenstoelenstoof met Aardappelpuree, Rode Kool en Kruidkoek

Deze paddenstoelenstoof met aardappelpuree, rode kool en kruidkoek, is echt een winterse klassieker. Een feestelijk vegetarisch gerecht dat zowel doordeweeks als tijdens speciale gelegenheden indruk maakt.

Bekijk recept
Plantaardig roerei

Plantaardig roerei

Een heerlijk kruidig en romig plantaardig roerei zónder ei. In plaats daarvan gebruik je stevige tofu, verkruimeld en gekruid met kurkuma en kala namak voor die typische eierige smaak. Perfect als ontbijt of brunch op toast, als vulling voor wraps of als onderdeel van een plantaardig ontbijt.

Bekijk recept

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌