Verification: 2b4f9f93ddc019ce

Tofu als visvervanger

tofu vis-vervanger

Tofu als visvervanger gebruikt stevige of extra stevige tofu die gemarineerd wordt met zeewier, citroen, sojasaus en/of kala namak om een ziltige, vissige smaak te creëren. De structuur leent zich goed voor toepassingen als “vissticks”, gebakken visfilet of tonijnsalade.

tofu vis-vervanger

Meer over Tofu als visvervanger

VoedingswaardePer 100 gram
Kcal124
Eiwitten (g)12
Vetten (g)7
Verzadigde vetten (g)1.2
Koolhydraten (g)0
Suikers (g)0.7
Vezels (g)0.5
Zout (g)0
Omega 3 (g)

Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.

Eigenschappen

Tofu als visvervanger wordt gebruikt in

Vegan “Tonijn” Salade

Vegan tonijn salade

Deze vegan “tonijn” salade is een smaakvolle, plantaardige spread die de klassieke tonijnsalade verrassend goed benadert — zónder vis. Verkruimelde tofu vormt de basis en krijgt een ziltige smaak door toevoeging van zeewier (zoals nori of dulse) en eventueel kappertjes of augurk. Voor de romige structuur gebruik je een plantaardige mayonaise op basis van aquafaba. Perfect als hartig broodbeleg, in wraps of op toast.

Bekijk recept

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌