Gevulde zoete aardappel met zwarte bonen & avocado

Gevulde zoete aardappel met zwarte bonen & avocado
Deze kleurrijke en voedzame gevulde zoete aardappel met zwarte bonen & avocado is het perfecte voorbeeld van hoe simpel én heerlijk plantaardig eten kan zijn. Gepofte zoete aardappels vormen de basis, gevuld met een kruidige zwarte bonenmix, maïs en verse avocado. Een romige yoghurtdressing maakt het helemaal af!

Gevulde zoete aardappel met zwarte bonen & avocado

Gevulde zoete aardappel met zwarte bonen & avocado
Deze kleurrijke en voedzame gevulde zoete aardappel met zwarte bonen & avocado is het perfecte voorbeeld van hoe simpel én heerlijk plantaardig eten kan zijn. Gepofte zoete aardappels vormen de basis, gevuld met een kruidige zwarte bonenmix, maïs en verse avocado. Een romige yoghurtdressing maakt het helemaal af!

Dit heb je nodig

  • 2 grote zoete aardappels

  • 1 el olijfolie

  • 1 ui, fijngesneden

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder

  • 1 blik zwarte bonen (ca. 400 g), uitgelekt en afgespoeld

  • 100 g maïs (vers, uit blik of diepvries)

  • 1 avocado, in blokjes

  • 1 el limoensap

  • 2 el plantaardige yoghurt (bijv. op basis van soja of kokos)

  • Zout en peper naar smaak

  • Verse koriander of peterselie (optioneel)

  • 2 grote zoete aardappels

  • 1 el olijfolie

  • 1 ui, fijngesneden

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder

  • 1 blik zwarte bonen (ca. 400 g), uitgelekt en afgespoeld

  • 100 g maïs (vers, uit blik of diepvries)

  • 1 avocado, in blokjes

  • 1 el limoensap

  • 2 el plantaardige yoghurt (bijv. op basis van soja of kokos)

  • Zout en peper naar smaak

  • Verse koriander of peterselie (optioneel)

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Prik de zoete aardappels enkele keren in met een vork, leg ze op een bakplaat en rooster 40 minuten tot ze gaar en zacht zijn.

  3. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2–3 minuten. Voeg knoflook, komijn en paprikapoeder toe en bak kort mee.

  4. Voeg de zwarte bonen en maïs toe. Bak nog 5 minuten tot alles goed warm is. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Meng de blokjes avocado met limoensap en een snufje zout.

  6. Snijd de geroosterde zoete aardappels doormidden (maar niet helemaal door), duw een beetje open en vul met het bonenmengsel.

  7. Lepel de avocado erbovenop en maak af met een lepel plantaardige yoghurt en eventueel verse koriander.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌