600 g aardappelen, geschild en in stukken
50 ml sojamelk (of havermelk)
Peper en zout naar smaak
1 kg rode kool, fijngesneden
800 g gemengde paddenstoelen (bijv. champignons, oesterzwammen, kastanjechampignons), grof gesneden
2 grote uien, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
4 sneetjes kruidkoek, in blokjes
250 ml groentebouillon
150 ml rode wijn (of extra bouillon)
2 el tomatenpuree
2 el sojasaus
2 tl paprikapoeder
1 tl gemalen kruidnagel
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
6 takjes verse tijm (of 1 tl gedroogde tijm)
2 el olijfolie
1 el appelstroop
Peper en zout naar smaak
600 g aardappelen, geschild en in stukken
50 ml sojamelk (of havermelk)
Peper en zout naar smaak
1 kg rode kool, fijngesneden
800 g gemengde paddenstoelen (bijv. champignons, oesterzwammen, kastanjechampignons), grof gesneden
2 grote uien, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
4 sneetjes kruidkoek, in blokjes
250 ml groentebouillon
150 ml rode wijn (of extra bouillon)
2 el tomatenpuree
2 el sojasaus
2 tl paprikapoeder
1 tl gemalen kruidnagel
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
6 takjes verse tijm (of 1 tl gedroogde tijm)
2 el olijfolie
1 el appelstroop
Peper en zout naar smaak
Aardappelpuree:
Rode kool:
Paddenstoelenstoof:
Serveren: Serveer de paddenstoelenstoof met de aardappelpuree en de gestoofde rode kool.