Paddenstoelenstoof met Aardappelpuree, Rode Kool en Kruidkoek

Paddenstoelenstoof met Aardappelpuree Rode Kool en Kruidkoek
Deze paddenstoelenstoof met aardappelpuree, rode kool en kruidkoek, is echt een winterse klassieker. Een feestelijk vegetarisch gerecht dat zowel doordeweeks als tijdens speciale gelegenheden indruk maakt.

Paddenstoelenstoof met Aardappelpuree, Rode Kool en Kruidkoek

Paddenstoelenstoof met Aardappelpuree Rode Kool en Kruidkoek
Deze paddenstoelenstoof met aardappelpuree, rode kool en kruidkoek, is echt een winterse klassieker. Een feestelijk vegetarisch gerecht dat zowel doordeweeks als tijdens speciale gelegenheden indruk maakt.

Dit heb je nodig

Voor de aardappelpuree:

  • 600 g aardappelen, geschild en in stukken

  • 50 ml sojamelk (of havermelk)

  • Peper en zout naar smaak

Voor de rode kool:

  • 1 kg rode kool, fijngesneden

Voor de paddenstoelenstoof:

  • 800 g gemengde paddenstoelen (bijv. champignons, oesterzwammen, kastanjechampignons), grof gesneden

  • 2 grote uien, fijngesneden

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 4 sneetjes kruidkoek, in blokjes

  • 250 ml groentebouillon

  • 150 ml rode wijn (of extra bouillon)

  • 2 el tomatenpuree

  • 2 el sojasaus

  • 2 tl paprikapoeder

  • 1 tl gemalen kruidnagel

  • 2 laurierblaadjes

  • 1 kaneelstokje

  • 6 takjes verse tijm (of 1 tl gedroogde tijm)

  • 2 el olijfolie

  • 1 el appelstroop

  • Peper en zout naar smaak

Voor de aardappelpuree:

  • 600 g aardappelen, geschild en in stukken

  • 50 ml sojamelk (of havermelk)

  • Peper en zout naar smaak

Voor de rode kool:

  • 1 kg rode kool, fijngesneden

Voor de paddenstoelenstoof:

  • 800 g gemengde paddenstoelen (bijv. champignons, oesterzwammen, kastanjechampignons), grof gesneden

  • 2 grote uien, fijngesneden

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 4 sneetjes kruidkoek, in blokjes

  • 250 ml groentebouillon

  • 150 ml rode wijn (of extra bouillon)

  • 2 el tomatenpuree

  • 2 el sojasaus

  • 2 tl paprikapoeder

  • 1 tl gemalen kruidnagel

  • 2 laurierblaadjes

  • 1 kaneelstokje

  • 6 takjes verse tijm (of 1 tl gedroogde tijm)

  • 2 el olijfolie

  • 1 el appelstroop

  • Peper en zout naar smaak

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

Aardappelpuree:

  1. Kook de aardappelen in gezouten water in 15-20 minuten gaar.
  2. Giet af en stamp tot een puree.
  3. Voeg de melk en peper toe, roer goed door en houd warm.

Rode kool:

  1. Verhit een beetje water in een pan en voeg de rode kool toe met een snufje zout.
  2. Laat 10-15 minuten zachtjes stoven tot de kool beetgaar is.

Paddenstoelenstoof:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de uien en knoflook 5 minuten tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5-7 minuten mee tot ze beginnen te kleuren.
  3. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, kruidnagel, laurierblaadjes, kaneelstokje en tijm toe. Bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
  4. Schenk de rode wijn (of extra bouillon) en de groentebouillon in de pan. Roer alles goed door en breng aan de kook. Laat 20-25 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed samenkomen.
  5. Voeg de appelstroop en de blokjes kruidkoek toe aan de stoof. Roer goed door en laat nog 5 minuten sudderen, zodat de kruidkoek de saus dikker maakt.
  6. Verwijder voor het serveren het kaneelstokje en de laurierblaadjes. Breng op smaak met peper en voeg eventueel zout naar smaak toe.

Serveren: Serveer de paddenstoelenstoof met de aardappelpuree en de gestoofde rode kool.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌