150 g pasta (bijv. spaghetti, linguine of volkoren pasta)
1 rijpe avocado
1 teentje knoflook
1 el citroensap (versgeperst)
1 el olijfolie
2–3 el plantaardige melk of water (voor de sausstructuur)
Zout en peper naar smaak
Verse basilicum of peterselie (optioneel)
Zeste van citroen (optioneel, voor extra frisheid)
150 g pasta (bijv. spaghetti, linguine of volkoren pasta)
1 rijpe avocado
1 teentje knoflook
1 el citroensap (versgeperst)
1 el olijfolie
2–3 el plantaardige melk of water (voor de sausstructuur)
Zout en peper naar smaak
Verse basilicum of peterselie (optioneel)
Zeste van citroen (optioneel, voor extra frisheid)
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en bewaar een beetje kookvocht.
Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees in een blender of foodprocessor.
Voeg knoflook, citroensap, olijfolie, plantaardige melk (of water), zout en peper toe. Mix tot een gladde saus.
Proef en voeg eventueel meer citroen of zout toe.
Meng de saus direct met de warme pasta. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om het extra romig te maken.
Serveer met verse kruiden en eventueel wat citroenrasp.