Pita met oesterzwamshoarma

Pita met oesterzwamshoarma
Deze smaakvolle pita met oesterzwamshoarma is een plantaardige twist op een klassieker uit het Midden-Oosten. In plaats van vlees gebruiken we sappige, gemarineerde oesterzwammen, die bekend staan om hun vlezige textuur. Ze worden op hoog vuur gebakken voor een heerlijke, gekaramelliseerde bite. De frisse kokosyoghurtsaus met knoflook brengt het geheel perfect in balans, terwijl de knapperige sla zorgt voor een frisse crunch. Ideaal als snelle avondmaaltijd of stevige lunch.

Pita met oesterzwamshoarma

Pita met oesterzwamshoarma
Deze smaakvolle pita met oesterzwamshoarma is een plantaardige twist op een klassieker uit het Midden-Oosten. In plaats van vlees gebruiken we sappige, gemarineerde oesterzwammen, die bekend staan om hun vlezige textuur. Ze worden op hoog vuur gebakken voor een heerlijke, gekaramelliseerde bite. De frisse kokosyoghurtsaus met knoflook brengt het geheel perfect in balans, terwijl de knapperige sla zorgt voor een frisse crunch. Ideaal als snelle avondmaaltijd of stevige lunch.

Dit heb je nodig

Voor de shoarma:

  • 500 g oesterzwammen

  • 2 el olijfolie

  • 2 tl gerookt paprikapoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl korianderpoeder

  • ½ tl kaneel

  • ½ tl chilivlokken (optioneel)

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • Zout en zwarte peper naar smaak

  • 1 el citroensap

Voor de knoflooksaus:

  • 200 ml ongezoete soja-, haver- of kokosyoghurt

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt of geraspt

  • 1 el citroensap

  • 1 el olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

  • Verse peterselie of munt (optioneel)

Overig:

  • 2 pita’s (check verpakking op vegan-label)

  • Vervang eventueel de losse kruiden door een kant-en-klare shoarma kruidenmix
  • Handje rucola of fijngesneden ijsbergsla

  • Fijngehakte komkommer en tomaat (optioneel)

Voor de shoarma:

  • 500 g oesterzwammen

  • 2 el olijfolie

  • 2 tl gerookt paprikapoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl korianderpoeder

  • ½ tl kaneel

  • ½ tl chilivlokken (optioneel)

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • Zout en zwarte peper naar smaak

  • 1 el citroensap

Voor de knoflooksaus:

  • 200 ml ongezoete soja-, haver- of kokosyoghurt

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt of geraspt

  • 1 el citroensap

  • 1 el olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

  • Verse peterselie of munt (optioneel)

Overig:

  • 2 pita’s (check verpakking op vegan-label)

  • Vervang eventueel de losse kruiden door een kant-en-klare shoarma kruidenmix
  • Handje rucola of fijngesneden ijsbergsla

  • Fijngehakte komkommer en tomaat (optioneel)

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  1. Scheur de oesterzwammen in reepjes met de hand. Dit geeft een meer ‘vlezige’ textuur.

  2. Meng de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, komijn, koriander, kaneel, chilivlokken, citroensap, zout en peper. Voeg de oesterzwammen toe en meng goed. Laat bij voorkeur 10 min intrekken.

  3. Verhit een koekenpan zonder extra olie (de marinade bevat genoeg vet). Bak de oesterzwammen op hoog vuur 8–10 min tot ze goudbruin en licht krokant zijn.

  4. Meng alle ingrediënten voor de knoflooksaus. Proef en breng op smaak met zout en peper. De olie en yoghurt vormen samen een romige emulsie. (Of koop de kant-en-klare plantaardige knoflooksaus van Remia)

  5. Verwarm de pita’s volgens verpakking – in de oven, broodrooster of droge pan.

  6. Snijd de pita open, vul met sla, oesterzwamshoarma en knoflooksaus. Voeg eventueel tomaat en komkommer toe.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌