500 g oesterzwammen
2 el olijfolie
2 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
½ tl kaneel
½ tl chilivlokken (optioneel)
1 teentje knoflook, geperst
Zout en zwarte peper naar smaak
1 el citroensap
200 ml ongezoete soja-, haver- of kokosyoghurt
1 teentje knoflook, fijngehakt of geraspt
1 el citroensap
1 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie of munt (optioneel)
2 pita’s (check verpakking op vegan-label)
Handje rucola of fijngesneden ijsbergsla
Fijngehakte komkommer en tomaat (optioneel)
500 g oesterzwammen
2 el olijfolie
2 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
½ tl kaneel
½ tl chilivlokken (optioneel)
1 teentje knoflook, geperst
Zout en zwarte peper naar smaak
1 el citroensap
200 ml ongezoete soja-, haver- of kokosyoghurt
1 teentje knoflook, fijngehakt of geraspt
1 el citroensap
1 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie of munt (optioneel)
2 pita’s (check verpakking op vegan-label)
Handje rucola of fijngesneden ijsbergsla
Fijngehakte komkommer en tomaat (optioneel)
Scheur de oesterzwammen in reepjes met de hand. Dit geeft een meer ‘vlezige’ textuur.
Meng de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, komijn, koriander, kaneel, chilivlokken, citroensap, zout en peper. Voeg de oesterzwammen toe en meng goed. Laat bij voorkeur 10 min intrekken.
Verhit een koekenpan zonder extra olie (de marinade bevat genoeg vet). Bak de oesterzwammen op hoog vuur 8–10 min tot ze goudbruin en licht krokant zijn.
Meng alle ingrediënten voor de knoflooksaus. Proef en breng op smaak met zout en peper. De olie en yoghurt vormen samen een romige emulsie. (Of koop de kant-en-klare plantaardige knoflooksaus van Remia)
Verwarm de pita’s volgens verpakking – in de oven, broodrooster of droge pan.
Snijd de pita open, vul met sla, oesterzwamshoarma en knoflooksaus. Voeg eventueel tomaat en komkommer toe.