Plantaardig bananenbrood

plantaardig bananenbrood
Een heerlijk luchtig en smeuïg plantaardig bananenbrood zonder ei of zuivel. Perfect als tussendoortje, ontbijt of traktatie bij de koffie. Dit recept is makkelijk te maken, vraagt om simpele ingrediënten en laat perfect zien hoe lekker plantaardig bakken kan zijn. Dit recept is voor ongeveer 10 plakken. Bekijk hier een recept voor gluten- en notenvrij bananenbrood.

Plantaardig bananenbrood

plantaardig bananenbrood
Een heerlijk luchtig en smeuïg plantaardig bananenbrood zonder ei of zuivel. Perfect als tussendoortje, ontbijt of traktatie bij de koffie. Dit recept is makkelijk te maken, vraagt om simpele ingrediënten en laat perfect zien hoe lekker plantaardig bakken kan zijn. Dit recept is voor ongeveer 10 plakken. Bekijk hier een recept voor gluten- en notenvrij bananenbrood.

Bekijk hier een recept voor glutenvrij bananenbrood.

Dit heb je nodig

  • 3 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)

  • 60 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloem of kokosolie, gesmolten)

  • 60 ml plantaardige melk (bijv. haver- of amandelmelk)

  • 1 tl vanille-extract

  • 200 g bloem (tarwe of spelt)

  • 50 g rietsuiker of kokosbloesemsuiker

  • 1 tl bakpoeder

Optioneel voor variatie:

  • 50 g walnoten of pecannoten

  • 50 g pure chocolade chunks

  • ½ tl baking soda

  • ½ tl kaneel (optioneel)

  • Snuf zout

  • 3 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)

  • 60 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloem of kokosolie, gesmolten)

  • 60 ml plantaardige melk (bijv. haver- of amandelmelk)

  • 1 tl vanille-extract

  • 200 g bloem (tarwe of spelt)

  • 50 g rietsuiker of kokosbloesemsuiker

  • 1 tl bakpoeder

Optioneel voor variatie:

  • 50 g walnoten of pecannoten

  • 50 g pure chocolade chunks

  • ½ tl baking soda

  • ½ tl kaneel (optioneel)

  • Snuf zout

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

  2. Prak de bananen in een grote kom tot een gladde puree.

  3. Voeg olie, plantaardige melk en vanille toe en roer goed door.

  4. Voeg bloem, suiker, bakpoeder, baking soda, zout en eventueel kaneel toe. Meng tot een beslag — niet te lang roeren.

  5. Spatel optioneel noten of chocolade door het beslag.

  6. Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier en giet het beslag erin.

  7. Bak het bananenbrood 40–50 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.

  8. Laat minstens 10 minuten afkoelen voor je het uit de vorm haalt.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌