3 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)
60 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloem of kokosolie, gesmolten)
60 ml plantaardige melk (bijv. haver- of amandelmelk)
1 tl vanille-extract
200 g bloem (tarwe of spelt)
50 g rietsuiker of kokosbloesemsuiker
1 tl bakpoeder
Optioneel voor variatie:
50 g walnoten of pecannoten
50 g pure chocolade chunks
½ tl baking soda
½ tl kaneel (optioneel)
Snuf zout
3 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)
60 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloem of kokosolie, gesmolten)
60 ml plantaardige melk (bijv. haver- of amandelmelk)
1 tl vanille-extract
200 g bloem (tarwe of spelt)
50 g rietsuiker of kokosbloesemsuiker
1 tl bakpoeder
Optioneel voor variatie:
50 g walnoten of pecannoten
50 g pure chocolade chunks
½ tl baking soda
½ tl kaneel (optioneel)
Snuf zout
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Prak de bananen in een grote kom tot een gladde puree.
Voeg olie, plantaardige melk en vanille toe en roer goed door.
Voeg bloem, suiker, bakpoeder, baking soda, zout en eventueel kaneel toe. Meng tot een beslag — niet te lang roeren.
Spatel optioneel noten of chocolade door het beslag.
Vet een cakevorm in of bekleed met bakpapier en giet het beslag erin.
Bak het bananenbrood 40–50 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
Laat minstens 10 minuten afkoelen voor je het uit de vorm haalt.