3 el aquafaba (ongeveer 45 ml – van een blik kikkererwten)
1 el appelciderazijn of citroensap
1 tl mosterd (Dijon of milde mosterd)
¼ tl zout
200 ml zonnebloemolie (neutrale olie)
Optioneel: snufje knoflookpoeder of witte peper voor extra smaak
3 el aquafaba (ongeveer 45 ml – van een blik kikkererwten)
1 el appelciderazijn of citroensap
1 tl mosterd (Dijon of milde mosterd)
¼ tl zout
200 ml zonnebloemolie (neutrale olie)
Optioneel: snufje knoflookpoeder of witte peper voor extra smaak
Doe de aquafaba, mosterd, azijn of citroensap en zout in een hoge maatbeker of kom. Mix met een staafmixer of garde tot het licht begint te schuimen.
Terwijl je blijft mixen, giet je zeer langzaam (druppelsgewijs) de zonnebloemolie erbij. Na een paar minuten zal het mengsel beginnen te verdikken tot mayonaisetextuur. Hoe langzamer je giet, hoe beter de binding.
Tip: Voeg wat knoflook en citroenzest toe voor een snelle aioli, of curry- en kurkumapoeder voor een kruidige twist!