80 g kleine tapiocaparels (niet de instant-variant)
750 ml ongezoete vanille-sojamelk
3–4 el suiker (of agavesiroop naar smaak)
1 tl vanille-extract (extra, indien sojamelk ongezoet is)
Snufje zout
Vers fruit (zoals mango, banaan, aardbei)
Kaneelpoeder
Geroosterde noten of kokosvlokken
80 g kleine tapiocaparels (niet de instant-variant)
750 ml ongezoete vanille-sojamelk
3–4 el suiker (of agavesiroop naar smaak)
1 tl vanille-extract (extra, indien sojamelk ongezoet is)
Snufje zout
Vers fruit (zoals mango, banaan, aardbei)
Kaneelpoeder
Geroosterde noten of kokosvlokken
Als je geen snelkokende parels gebruikt, week de tapioca dan 20–30 minuten in koud water. Giet af voor gebruik.
Breng de vanille-sojamelk, suiker en zout aan de kook. Voeg de tapiocaparels toe en zet het vuur laag. Laat 25–30 minuten zachtjes koken, regelmatig roerend zodat de melk niet aankoekt. De parels worden geleidelijk doorschijnend en de pudding bindt vanzelf.
Roer op het einde het vanille-extract erdoor (als je ongezoete melk gebruikte). Haal van het vuur en verdeel over glaasjes of schaaltjes.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur, dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast. Serveer koud, met een topping naar keuze.
💡 Tip: Vervang de sojamelk gerust door amandel-, cashew- of kokosmelk voor een andere twist. Of roer er cacaopoeder door voor een chocoladevariant!