Romige Kokos-Linzensoep

Romige Kokos-linzensoep
Deze verwarmende, romige kokos-linzensoep is perfect voor koude dagen of wanneer je behoefte hebt aan comfortfood. Rode linzen worden langzaam gegaard in kokosmelk met specerijen als gember, kurkuma en komijn. De smaak is romig, zacht-pittig en vol diepgang – en volledig plantaardig!

Romige Kokos-Linzensoep

Romige Kokos-linzensoep
Deze verwarmende, romige kokos-linzensoep is perfect voor koude dagen of wanneer je behoefte hebt aan comfortfood. Rode linzen worden langzaam gegaard in kokosmelk met specerijen als gember, kurkuma en komijn. De smaak is romig, zacht-pittig en vol diepgang – en volledig plantaardig!

Dit heb je nodig

  • 1 el kokosolie of olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilivlokken (optioneel)
  • 200 g rode linzen (gespoeld)
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie, ter garnering
  • 1 el kokosolie of olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl chilivlokken (optioneel)
  • 200 g rode linzen (gespoeld)
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie, ter garnering

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  1. Verhit de kokosolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  2. Fruit de ui 2-3 minuten tot deze glazig is. Voeg knoflook en gember toe, bak nog 1 minuut.
  3. Voeg komijn, kurkuma en eventueel chilivlokken toe. Roer 30 seconden mee.
  4. Voeg de rode linzen, kokosmelk, groentebouillon en wortel toe. Breng aan de kook.
  5. Zet het vuur lager en laat 20-25 minuten zachtjes koken tot de linzen uit elkaar vallen en de soep dikker wordt.
  6. Roer het citroensap erdoor, proef en breng op smaak met zout en peper.
  7. Pureer de soep eventueel (gedeeltelijk) met een staafmixer voor een gladdere textuur.
  8. Serveer met verse koriander of peterselie.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌