2 el plantaardige olie (bijv. zonnebloem- of kokosolie)
1 grote ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el verse gember, geraspt
1 groene chili, fijngehakt (optioneel)
1 el garam masala
1 tl gemalen komijn
1/2 tl kurkuma
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/4 tl chilipoeder (optioneel)
2 el tomatenpuree
400 g tomatenblokjes (uit blik of vers)
400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt en afgespoeld)
150 ml water
1 el citroensap
Zout naar smaak
Verse koriander (optioneel)
Serveer met rijst, naan of chapati
2 el plantaardige olie (bijv. zonnebloem- of kokosolie)
1 grote ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el verse gember, geraspt
1 groene chili, fijngehakt (optioneel)
1 el garam masala
1 tl gemalen komijn
1/2 tl kurkuma
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/4 tl chilipoeder (optioneel)
2 el tomatenpuree
400 g tomatenblokjes (uit blik of vers)
400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt en afgespoeld)
150 ml water
1 el citroensap
Zout naar smaak
Verse koriander (optioneel)
Serveer met rijst, naan of chapati
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
Fruit de ui 5–7 minuten tot goudbruin. Voeg dan knoflook, gember en chili toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de specerijen (garam masala, komijn, kurkuma, paprikapoeder en chilipoeder) toe en roer kort mee.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut, gevolgd door de tomatenblokjes. Laat 5 minuten sudderen.
Voeg de kikkererwten en water toe, roer goed en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat 15–20 minuten zachtjes pruttelen tot de saus indikt.
Voeg op het eind het citroensap toe en breng op smaak met zout.
Serveer met rijst, naan of chapati en garneer met verse koriander.