Chana Masala (Indiase Kikkererwtencurry)

Chana Masala (Indiase Kikkererwtencurry)
Deze klassieke Noord-Indiase Chana Masala (Indiase Kikkererwtencurry) is kruidig, verwarmend en voedzaam. Zachte kikkererwten worden gestoofd in een rijke saus van tomaat, ui, gember, knoflook en garam masala. Perfect met rijst of vers platbrood, en ideaal voor een makkelijke doordeweekse maaltijd of een feestelijk vegan diner. Serveer de Chana Masala met rijst, naan of chapati.

Chana Masala (Indiase Kikkererwtencurry)

Chana Masala (Indiase Kikkererwtencurry)
Deze klassieke Noord-Indiase Chana Masala (Indiase Kikkererwtencurry) is kruidig, verwarmend en voedzaam. Zachte kikkererwten worden gestoofd in een rijke saus van tomaat, ui, gember, knoflook en garam masala. Perfect met rijst of vers platbrood, en ideaal voor een makkelijke doordeweekse maaltijd of een feestelijk vegan diner. Serveer de Chana Masala met rijst, naan of chapati.

Dit heb je nodig

  • 2 el plantaardige olie (bijv. zonnebloem- of kokosolie)

  • 1 grote ui, fijngesneden

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 el verse gember, geraspt

  • 1 groene chili, fijngehakt (optioneel)

  • 1 el garam masala

  • 1 tl gemalen komijn

  • 1/2 tl kurkuma

  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder

  • 1/4 tl chilipoeder (optioneel)

  • 2 el tomatenpuree

  • 400 g tomatenblokjes (uit blik of vers)

  • 400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt en afgespoeld)

  • 150 ml water

  • 1 el citroensap

  • Zout naar smaak

  • Verse koriander (optioneel)

Serveer met rijst, naan of chapati

  • 2 el plantaardige olie (bijv. zonnebloem- of kokosolie)

  • 1 grote ui, fijngesneden

  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 el verse gember, geraspt

  • 1 groene chili, fijngehakt (optioneel)

  • 1 el garam masala

  • 1 tl gemalen komijn

  • 1/2 tl kurkuma

  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder

  • 1/4 tl chilipoeder (optioneel)

  • 2 el tomatenpuree

  • 400 g tomatenblokjes (uit blik of vers)

  • 400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt en afgespoeld)

  • 150 ml water

  • 1 el citroensap

  • Zout naar smaak

  • Verse koriander (optioneel)

Serveer met rijst, naan of chapati

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.

  2. Fruit de ui 5–7 minuten tot goudbruin. Voeg dan knoflook, gember en chili toe en bak nog 1 minuut.

  3. Voeg de specerijen (garam masala, komijn, kurkuma, paprikapoeder en chilipoeder) toe en roer kort mee.

  4. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut, gevolgd door de tomatenblokjes. Laat 5 minuten sudderen.

  5. Voeg de kikkererwten en water toe, roer goed en breng aan de kook.

  6. Zet het vuur lager en laat 15–20 minuten zachtjes pruttelen tot de saus indikt.

  7. Voeg op het eind het citroensap toe en breng op smaak met zout.

  8. Serveer met rijst, naan of chapati en garneer met verse koriander.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌