Aquafaba

Aquafaba

Aquafaba is het kookvocht van kikkererwten (vaak afkomstig uit een blik of pot). Het is rijk aan zetmeel en eiwitten, waardoor het zich gedraagt als eiwit: je kunt het opkloppen tot schuim, binden, of emulgeren. Het is een uitstekende vervanger voor eiwit in zoete én hartige gerechten.

Aquafaba

Meer over Aquafaba

VoedingswaardePer 100 gram
Kcal10
Eiwitten (g)1
Vetten (g)0
Verzadigde vetten (g)0
Koolhydraten (g)1.5
Suikers (g)0.2
Vezels (g)0.3
Zout (g)0.05
Omega 3 (g)

Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.

Eigenschappen

Aanbevolen producten

Er zijn nog geen gekoppelde producten beschikbaar.

Aquafaba wordt gebruikt in

Vegan “Tonijn” Salade

Vegan “Tonijn” Salade

Deze vegan “tonijn” salade is een smaakvolle, plantaardige spread die de klassieke tonijnsalade verrassend goed benadert — zónder vis. Verkruimelde tofu vormt de basis en krijgt een ziltige smaak door toevoeging van zeewier (zoals nori of dulse) en eventueel kappertjes of augurk. Voor de romige structuur gebruik je een plantaardige mayonaise op basis van aquafaba. Perfect als hartig broodbeleg, in wraps of op toast.

Bekijk recept
Vegan chocolate chip cookies

Plantaardige chocolate chip cookies

Deze klassieke plantaardige chocolate chip cookies zijn volledig plantaardig en makkelijk aan te passen aan jouw voorkeur. Of je nu een rijpe banaan in huis hebt of liever een neutrale vervanger gebruikt zoals appelmoes of chiazaad: het resultaat is altijd lekker, smeuïg en knapperig aan de rand.

Bekijk recept
Plantaardige mayonaise

Plantaardige mayonaise

Deze plantaardige mayonaise is een goed alternatief voor klassieke mayo, zónder ei. In plaats daarvan wordt het kookvocht van kikkererwten – aquafaba – opgeklopt tot een luchtige basis. Door zonnebloemolie er langzaam bij te schenken terwijl je klopt, ontstaat een romige, stevige emulsie die nauwelijks te onderscheiden is van traditionele mayonaise. Perfect als dip, op broodjes of in salades.

Bekijk recept

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌