Kala namak (zwart zout)

kala namak

Kala namak, ook wel zwart zout genoemd, is een vulkanisch zout met een zwavelachtige geur en smaak. Het wordt veel gebruikt in de Indiase keuken en is geliefd in de vegan keuken vanwege zijn uitgesproken ei-achtige aroma. Ideaal in tofu scramble, vegan omeletten en dips.


Let op: Je gebruikt kala namak in zeer kleine hoeveelheden – vaak een mespuntje of snufje per gerecht. Het is dus een krachtige smaakmaker, geen hoofdingrediënt.

kala namak

Meer over Kala namak (zwart zout)

VoedingswaardePer 100 gram
Kcal0
Eiwitten (g)0
Vetten (g)0
Verzadigde vetten (g)0
Koolhydraten (g)0
Suikers (g)0
Vezels (g)0
Zout (g)98
Omega 3 (g)

Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.

Eigenschappen

Aanbevolen producten

Er zijn nog geen gekoppelde producten beschikbaar.

Kala namak (zwart zout) wordt gebruikt in

Plantaardig roerei

Plantaardig roerei

Een heerlijk kruidig en romig plantaardig roerei zónder ei. In plaats daarvan gebruik je stevige tofu, verkruimeld en gekruid met kurkuma en kala namak voor die typische eierige smaak. Perfect als ontbijt of brunch op toast, als vulling voor wraps of als onderdeel van een plantaardig ontbijt.

Bekijk recept

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌