150 g ongezouten cashewnoten (bij voorkeur rauw)
2 el edelgistvlokken
2 el citroensap
1 el olijfolie
1 klein teentje knoflook
4–6 el water (naar gewenste dikte)
1 tl uienpoeder
1/2 tl zout (of naar smaak)
Versgemalen zwarte peper
Verse kruiden naar smaak (zoals bieslook, peterselie, dille – fijngesneden)
150 g ongezouten cashewnoten (bij voorkeur rauw)
2 el edelgistvlokken
2 el citroensap
1 el olijfolie
1 klein teentje knoflook
4–6 el water (naar gewenste dikte)
1 tl uienpoeder
1/2 tl zout (of naar smaak)
Versgemalen zwarte peper
Verse kruiden naar smaak (zoals bieslook, peterselie, dille – fijngesneden)
Laat de cashewnoten minstens 4 uur weken in koud water. Voor een snellere versie: overgiet ze met kokend water en laat 15 minuten staan. Goed afgieten daarna.
Doe de geweekte cashews samen met edelgistvlokken, citroensap, knoflook, uienpoeder, zout, olijfolie en 4 el water in een blender of keukenmachine.
Blend tot een gladde, romige massa. Voeg indien nodig extra water toe om de gewenste smeerbaarheid te bereiken. Meng op het eind de fijngesneden kruiden erdoor (eventueel met een lepel, zodat de spread niet te groen kleurt).
Serveer direct op toast of bewaar in de koelkast.