1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
300 g gesneden boerenkool (vers of diepvries)
150–200 ml ongezoete havermelk (warme plantaardige melk voor romigheid)
2 el plantaardige margarine
Zout en zwarte peper naar smaak
Optioneel: snufje nootmuskaat
2 vegan rookworsten (bijv. op seitanbasis)
Eventueel mosterd of plantaardige jus
1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
300 g gesneden boerenkool (vers of diepvries)
150–200 ml ongezoete havermelk (warme plantaardige melk voor romigheid)
2 el plantaardige margarine
Zout en zwarte peper naar smaak
Optioneel: snufje nootmuskaat
2 vegan rookworsten (bijv. op seitanbasis)
Eventueel mosterd of plantaardige jus
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de aardappels toe, en leg de boerenkool erbovenop (eventueel in een stoommandje). Kook alles samen in 15–20 minuten gaar. Giet af en laat even uitdampen.
Verwarm de rookworst volgens de verpakking: meestal in warm water (niet kokend!) of kort gebakken in een koekenpan.
Stamp de aardappels en boerenkool grof of fijn, afhankelijk van voorkeur. Voeg de margarine toe en geleidelijk de warme havermelk tot een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
Snijd de vegan rookworst in plakjes en serveer bovenop of naast de stamppot. Voeg eventueel mosterd of plantaardige jus toe.