250 g stevige tofu (uitgelekt en in blokjes)
2 middelgrote tomaten, in parten
½ komkommer, in halve maantjes
1 kleine rode ui, in dunne ringen
75 g kalamata-olijven (zonder pit)
Handje verse peterselie of oregano, grof gehakt
2 el olijfolie
1 el citroensap
1 el appelciderazijn
1 tl zout
½ tl knoflookpoeder
½ tl gedroogde oregano
Versgemalen peper naar smaak
2 el olijfolie
1 el citroensap
1 tl agavesiroop
Zout en peper naar smaak
250 g stevige tofu (uitgelekt en in blokjes)
2 middelgrote tomaten, in parten
½ komkommer, in halve maantjes
1 kleine rode ui, in dunne ringen
75 g kalamata-olijven (zonder pit)
Handje verse peterselie of oregano, grof gehakt
2 el olijfolie
1 el citroensap
1 el appelciderazijn
1 tl zout
½ tl knoflookpoeder
½ tl gedroogde oregano
Versgemalen peper naar smaak
2 el olijfolie
1 el citroensap
1 tl agavesiroop
Zout en peper naar smaak
Dep de tofu goed droog met keukenpapier. Snijd in blokjes en meng met de ingrediënten voor de marinade. Laat minimaal 30 minuten (of tot 24 uur) marineren in de koelkast. Schep af en toe om.
Meng tomaat, komkommer, rode ui en olijven in een grote kom. Voeg de gemarineerde tofu-feta toe.
Klop olijfolie, citroensap, agavesiroop, zout en peper tot een simpele dressing. Giet over de salade en hussel voorzichtig.
Garneer met verse kruiden en serveer direct. Ook lekker met wat (glutenvrij) brood of pitachips erbij.