Mediterrane Salade met Tofu-Feta

Mediterrane Salade met Tofu-Feta
Deze Mediterrane salade met tofu-feta is een frisse, kleurrijke en voedzame plantaardige versie van de klassieke Griekse salade. De tofublokjes worden gemarineerd in een zilte, kruidige mix waardoor ze qua smaak en textuur verrassend veel weg hebben van feta. Samen met knapperige komkommer, sappige tomaat, rode ui en zwarte olijven vormt dit gerecht een perfecte zomerse maaltijd of bijgerecht. Een simpele citroen-olijfoliedressing met een hint van agavesiroop maakt het geheel lichtzoet en verfrissend.

Mediterrane Salade met Tofu-Feta

Mediterrane Salade met Tofu-Feta
Deze Mediterrane salade met tofu-feta is een frisse, kleurrijke en voedzame plantaardige versie van de klassieke Griekse salade. De tofublokjes worden gemarineerd in een zilte, kruidige mix waardoor ze qua smaak en textuur verrassend veel weg hebben van feta. Samen met knapperige komkommer, sappige tomaat, rode ui en zwarte olijven vormt dit gerecht een perfecte zomerse maaltijd of bijgerecht. Een simpele citroen-olijfoliedressing met een hint van agavesiroop maakt het geheel lichtzoet en verfrissend.

Dit heb je nodig

Voor de salade:

  • 250 g stevige tofu (uitgelekt en in blokjes)

  • 2 middelgrote tomaten, in parten

  • ½ komkommer, in halve maantjes

  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen

  • 75 g kalamata-olijven (zonder pit)

  • Handje verse peterselie of oregano, grof gehakt

Voor de tofu-feta marinade:

  • 2 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • 1 el appelciderazijn

  • 1 tl zout

  • ½ tl knoflookpoeder

  • ½ tl gedroogde oregano

  • Versgemalen peper naar smaak

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • 1 tl agavesiroop

  • Zout en peper naar smaak

Voor de salade:

  • 250 g stevige tofu (uitgelekt en in blokjes)

  • 2 middelgrote tomaten, in parten

  • ½ komkommer, in halve maantjes

  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen

  • 75 g kalamata-olijven (zonder pit)

  • Handje verse peterselie of oregano, grof gehakt

Voor de tofu-feta marinade:

  • 2 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • 1 el appelciderazijn

  • 1 tl zout

  • ½ tl knoflookpoeder

  • ½ tl gedroogde oregano

  • Versgemalen peper naar smaak

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • 1 tl agavesiroop

  • Zout en peper naar smaak

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  1. Dep de tofu goed droog met keukenpapier. Snijd in blokjes en meng met de ingrediënten voor de marinade. Laat minimaal 30 minuten (of tot 24 uur) marineren in de koelkast. Schep af en toe om.

  2. Meng tomaat, komkommer, rode ui en olijven in een grote kom. Voeg de gemarineerde tofu-feta toe.

  3. Klop olijfolie, citroensap, agavesiroop, zout en peper tot een simpele dressing. Giet over de salade en hussel voorzichtig.

  4. Garneer met verse kruiden en serveer direct. Ook lekker met wat (glutenvrij) brood of pitachips erbij.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌