1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
300 g sojagehakt
400 g tomatenblokjes (uit blik)
2 el tomatenpuree
1 tl oregano
1 tl basilicum
150 g verse spinazie (of 100 g diepvries)
Zout en peper naar smaak
2,5 el plantaardige margarine
2 el bloem
500 ml ongezoete sojamelk
3 el edelgistvlokken (optioneel, voor een kazige smaak)
Zout, peper en snufje nootmuskaat
9–12 lasagnebladen
75 g vegan geraspte kaas
Olie om ovenschaal in te vetten
1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
300 g sojagehakt
400 g tomatenblokjes (uit blik)
2 el tomatenpuree
1 tl oregano
1 tl basilicum
150 g verse spinazie (of 100 g diepvries)
Zout en peper naar smaak
2,5 el plantaardige margarine
2 el bloem
500 ml ongezoete sojamelk
3 el edelgistvlokken (optioneel, voor een kazige smaak)
Zout, peper en snufje nootmuskaat
9–12 lasagnebladen
75 g vegan geraspte kaas
Olie om ovenschaal in te vetten
Verhit olijfolie in een pan, fruit ui en knoflook glazig. Voeg sojagehakt toe en bak 5 min. Voeg tomatenpuree, tomatenblokjes en kruiden toe. Laat 10–15 minuten sudderen. Voeg op het einde de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.
Smelt margarine in een pan. Voeg bloem toe en roer tot een gladde roux (1 minuut). Voeg geleidelijk de sojamelk toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en eventueel edelgistvlokken.
Vet een ovenschaal in. Begin met een laag tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamel. Herhaal tot alles op is. Eindig met een laag bechamel en bestrooi met vegan kaas.
Bak de lasagne in een voorverwarmde oven op 200°C (boven-/onderwarmte) gedurende 30–35 minuten tot goudbruin.
Laat 5–10 minuten rusten voor het aansnijden. Serveer eventueel met een frisse salade.