Lasagne met Sojagehakt

Lasagne met Sojagehakt
Deze plantaardige lasagne met sojagehakt is een hartige, voedzame ovenschotel die niets inlevert op smaak of structuur. De klassieke lagen van pasta, tomatensaus en bechamel worden hier gecombineerd met gekruid sojagehakt en verse spinazie. De romige vegan bechamelsaus, gemaakt met sojamelk, zorgt voor een zachte textuur, terwijl een laagje geraspte vegan kaas bovenop zorgt voor die goudbruine gratin zoals bij traditionele lasagne. Comfortfood, maar dan volledig plantaardig!

Lasagne met Sojagehakt

Lasagne met Sojagehakt
Deze plantaardige lasagne met sojagehakt is een hartige, voedzame ovenschotel die niets inlevert op smaak of structuur. De klassieke lagen van pasta, tomatensaus en bechamel worden hier gecombineerd met gekruid sojagehakt en verse spinazie. De romige vegan bechamelsaus, gemaakt met sojamelk, zorgt voor een zachte textuur, terwijl een laagje geraspte vegan kaas bovenop zorgt voor die goudbruine gratin zoals bij traditionele lasagne. Comfortfood, maar dan volledig plantaardig!

Dit heb je nodig

Voor de tomatensaus:

  • 1 el olijfolie

  • 1 ui, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 300 g sojagehakt

  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)

  • 2 el tomatenpuree

  • 1 tl oregano

  • 1 tl basilicum

  • 150 g verse spinazie (of 100 g diepvries)

  • Zout en peper naar smaak

Voor de bechamelsaus:

  • 2,5 el plantaardige margarine

  • 2 el bloem

  • 500 ml ongezoete sojamelk

  • 3 el edelgistvlokken (optioneel, voor een kazige smaak)

  • Zout, peper en snufje nootmuskaat

Overig:

  • 9–12 lasagnebladen

  • 75 g vegan geraspte kaas

  • Olie om ovenschaal in te vetten

Voor de tomatensaus:

  • 1 el olijfolie

  • 1 ui, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 300 g sojagehakt

  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)

  • 2 el tomatenpuree

  • 1 tl oregano

  • 1 tl basilicum

  • 150 g verse spinazie (of 100 g diepvries)

  • Zout en peper naar smaak

Voor de bechamelsaus:

  • 2,5 el plantaardige margarine

  • 2 el bloem

  • 500 ml ongezoete sojamelk

  • 3 el edelgistvlokken (optioneel, voor een kazige smaak)

  • Zout, peper en snufje nootmuskaat

Overig:

  • 9–12 lasagnebladen

  • 75 g vegan geraspte kaas

  • Olie om ovenschaal in te vetten

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  • Verhit olijfolie in een pan, fruit ui en knoflook glazig. Voeg sojagehakt toe en bak 5 min. Voeg tomatenpuree, tomatenblokjes en kruiden toe. Laat 10–15 minuten sudderen. Voeg op het einde de spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper.

  • Smelt margarine in een pan. Voeg bloem toe en roer tot een gladde roux (1 minuut). Voeg geleidelijk de sojamelk toe en roer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en eventueel edelgistvlokken.

  • Vet een ovenschaal in. Begin met een laag tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamel. Herhaal tot alles op is. Eindig met een laag bechamel en bestrooi met vegan kaas.

  • Bak de lasagne in een voorverwarmde oven op 200°C (boven-/onderwarmte) gedurende 30–35 minuten tot goudbruin.

  • Laat 5–10 minuten rusten voor het aansnijden. Serveer eventueel met een frisse salade.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌