2 el kokosolie
400 g stevige tofu, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 cm verse gember, geraspt
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 el garam masala
½ tl chilipoeder (optioneel)
400 g tomatenblokjes (uit blik of vers)
200 ml kokosmelk (volvet)
Zout en zwarte peper naar smaak
Verse koriander ter garnering (optioneel)
250 g basmatirijst
Citroenpartjes of limoen (optioneel)
💡 Variatietip: Voeg groenten zoals spinazie, paprika of bloemkool toe voor extra kleur en voedingswaarde. Of vervang tofu door tempeh voor een nootachtige bite!
2 el kokosolie
400 g stevige tofu, in blokjes
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 cm verse gember, geraspt
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 el garam masala
½ tl chilipoeder (optioneel)
400 g tomatenblokjes (uit blik of vers)
200 ml kokosmelk (volvet)
Zout en zwarte peper naar smaak
Verse koriander ter garnering (optioneel)
250 g basmatirijst
Citroenpartjes of limoen (optioneel)
💡 Variatietip: Voeg groenten zoals spinazie, paprika of bloemkool toe voor extra kleur en voedingswaarde. Of vervang tofu door tempeh voor een nootachtige bite!
Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan. Dep de tofu droog en bak in porties goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan en zet apart.
Voeg opnieuw wat kokosolie toe. Fruit ui, knoflook en gember tot glazig. Voeg alle droge specerijen toe en bak 1–2 minuten mee tot geurend.
Voeg tomatenblokjes toe, roer goed door, en laat 5–10 minuten zachtjes koken. Voeg dan kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen tot de saus iets indikt.
Voeg de gebakken tofu toe en laat nog 5 minuten zachtjes meegaren in de saus. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een kneepje citroensap.
Serveer de curry met basmatirijst, garneer met verse koriander en eventueel wat limoen voor frisheid.