Indiase Tofu-Kokoscurry

Indiase Tofu-Kokoscurry
Deze Indiase tofu-kokoscurry is een geurige, kruidige maaltijd geïnspireerd op klassieke curry’s uit Zuid-Azië. Tofublokjes vervangen de kip en nemen alle smaken op van een rijke tomaat-kokossaus, gekruid met specerijen zoals kurkuma, komijn en garam masala. De tofu wordt eerst goudbruin gebakken in kokosolie voor extra textuur en een subtiele, aromatische basis. Serveer met zachte basmatirijst en eventueel naan of groenten voor een complete, plantaardige maaltijd.

Indiase Tofu-Kokoscurry

Indiase Tofu-Kokoscurry
Deze Indiase tofu-kokoscurry is een geurige, kruidige maaltijd geïnspireerd op klassieke curry’s uit Zuid-Azië. Tofublokjes vervangen de kip en nemen alle smaken op van een rijke tomaat-kokossaus, gekruid met specerijen zoals kurkuma, komijn en garam masala. De tofu wordt eerst goudbruin gebakken in kokosolie voor extra textuur en een subtiele, aromatische basis. Serveer met zachte basmatirijst en eventueel naan of groenten voor een complete, plantaardige maaltijd.

Dit heb je nodig

Voor de curry:

  • 2 el kokosolie

  • 400 g stevige tofu, in blokjes

  • 1 ui, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 cm verse gember, geraspt

  • 1 tl kurkuma

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl korianderpoeder

  • 1 el garam masala

  • ½ tl chilipoeder (optioneel)

  • 400 g tomatenblokjes (uit blik of vers)

  • 200 ml kokosmelk (volvet)

  • Zout en zwarte peper naar smaak

  • Verse koriander ter garnering (optioneel)

Voor erbij:

  • 250 g basmatirijst

  • Citroenpartjes of limoen (optioneel)

💡 Variatietip: Voeg groenten zoals spinazie, paprika of bloemkool toe voor extra kleur en voedingswaarde. Of vervang tofu door tempeh voor een nootachtige bite!

Voor de curry:

  • 2 el kokosolie

  • 400 g stevige tofu, in blokjes

  • 1 ui, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 cm verse gember, geraspt

  • 1 tl kurkuma

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl korianderpoeder

  • 1 el garam masala

  • ½ tl chilipoeder (optioneel)

  • 400 g tomatenblokjes (uit blik of vers)

  • 200 ml kokosmelk (volvet)

  • Zout en zwarte peper naar smaak

  • Verse koriander ter garnering (optioneel)

Voor erbij:

  • 250 g basmatirijst

  • Citroenpartjes of limoen (optioneel)

💡 Variatietip: Voeg groenten zoals spinazie, paprika of bloemkool toe voor extra kleur en voedingswaarde. Of vervang tofu door tempeh voor een nootachtige bite!

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  • Verhit 1 el kokosolie in een koekenpan. Dep de tofu droog en bak in porties goudbruin aan alle kanten. Haal uit de pan en zet apart.

  • Voeg opnieuw wat kokosolie toe. Fruit ui, knoflook en gember tot glazig. Voeg alle droge specerijen toe en bak 1–2 minuten mee tot geurend.

  • Voeg tomatenblokjes toe, roer goed door, en laat 5–10 minuten zachtjes koken. Voeg dan kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen tot de saus iets indikt.

  • Voeg de gebakken tofu toe en laat nog 5 minuten zachtjes meegaren in de saus. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een kneepje citroensap.

  • Serveer de curry met basmatirijst, garneer met verse koriander en eventueel wat limoen voor frisheid.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌