2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels, in plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1 courgette, in halve maantjes
200 g lupineblokjes (of reepjes)
2 el tomatenpuree
400 g tomatenblokjes (uit blik of vers)
250 ml groentebouillon (glutenvrij indien nodig)
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl tijm (vers of gedroogd)
½ tl rozemarijn
Zout en peper naar smaak
Optioneel: verse peterselie of koriander ter garnering
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels, in plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1 courgette, in halve maantjes
200 g lupineblokjes (of reepjes)
2 el tomatenpuree
400 g tomatenblokjes (uit blik of vers)
250 ml groentebouillon (glutenvrij indien nodig)
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl tijm (vers of gedroogd)
½ tl rozemarijn
Zout en peper naar smaak
Optioneel: verse peterselie of koriander ter garnering
Verhit de olijfolie in een ruime pan. Bak de ui en knoflook 2–3 minuten glazig. Voeg de wortel, paprika, courgette en lupineblokjes toe. Bak alles 5–7 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg dan tomatenblokjes, bouillon en alle kruiden toe. Roer goed door.
Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20–25 minuten zachtjes stoven met de deksel op een kier, tot de groenten gaar zijn en de saus is ingedikt.
Breng op smaak met zout en peper. Serveer met volkoren rijst, couscous, quinoa of gewoon wat stevig brood. Garneer met verse peterselie of koriander.
💡 Variatietip: Voeg wat linzen of kikkererwten toe voor extra vezels, of gebruik zoete aardappel voor een milde, aardse twist.