Gegrilde Groenteburger met Avocadomarinade

Gegrilde Groenteburger met Avocadomarinade
Deze gegrilde groenteburger is een smaakvolle, sappige vleesvervanger op basis van diverse groenten, ideaal voor op de barbecue. Door de burger te marineren of in te smeren met avocado-olie, voorkom je dat hij aan het rooster plakt en krijgt hij een mooie, krokante buitenkant. Geserveerd op een broodje met frisse sla, tomaat en een royale lepel barbecuesaus is dit een onweerstaanbare vegan optie voor elke grillgelegenheid.

Gegrilde Groenteburger met Avocadomarinade

Gegrilde Groenteburger met Avocadomarinade
Deze gegrilde groenteburger is een smaakvolle, sappige vleesvervanger op basis van diverse groenten, ideaal voor op de barbecue. Door de burger te marineren of in te smeren met avocado-olie, voorkom je dat hij aan het rooster plakt en krijgt hij een mooie, krokante buitenkant. Geserveerd op een broodje met frisse sla, tomaat en een royale lepel barbecuesaus is dit een onweerstaanbare vegan optie voor elke grillgelegenheid.

Dit heb je nodig

Voor de burgers:

  • 4 plantaardige groenteburgers (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

  • 2–3 el avocado-olie

  • Zout en peper naar smaak (optioneel, afhankelijk van de burger)

Voor het serveren:

  • 4 vegan hamburgerbroodjes

  • Handje gemengde sla of rucola

  • 2 tomaten, in plakken

  • 4 el vegan barbecuesaus

  • Rode ui, augurk of jalapeño (optioneel)

Voor de burgers:

  • 4 plantaardige groenteburgers (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

  • 2–3 el avocado-olie

  • Zout en peper naar smaak (optioneel, afhankelijk van de burger)

Voor het serveren:

  • 4 vegan hamburgerbroodjes

  • Handje gemengde sla of rucola

  • 2 tomaten, in plakken

  • 4 el vegan barbecuesaus

  • Rode ui, augurk of jalapeño (optioneel)

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  1. Dep de burgers droog als ze uit de verpakking komen. Bestrijk aan beide kanten met avocado-olie met een siliconenkwast of lepel. Dit voorkomt dat ze aan het rooster plakken en zorgt voor een krokant korstje. Tip: Voeg een snufje gerookt paprikapoeder of knoflookpoeder toe aan de olie voor extra smaak.
  2. Verhit de barbecue of grillpan tot middelhoog heet. Leg de burgers op het rooster en gril ze 4–5 minuten per kant tot ze mooie grillstrepen hebben en goed warm zijn. Tip: Gebruik een barbecue met een schoon, goed ingevet rooster of een grillplaat om plakken te voorkomen.
  3. Snijd de broodjes open en rooster ze kort op de grill. Beleg met sla, tomaat, eventueel ui of augurk. Leg de burger erop en top af met barbecuesaus. Tip: Voeg wat vegan aioli, hummus of avocadoplakjes toe voor extra romigheid.
  4. Serveer direct met een frisse salade, gegrilde maiskolven of frietjes.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌