Falafel

Falafel

Falafel is een traditioneel Midden-Oosters gerecht gemaakt van kikkererwten (of soms tuinbonen), kruiden, ui, knoflook en specerijen zoals komijn en koriander. De balletjes worden meestal gefrituurd of gebakken, en hebben een krokante buitenkant met een kruidige, zachte binnenkant. Falafel is rijk aan plantaardige eiwitten en vezels, en wordt vaak gebruikt als vulling in pita’s, salades, wraps of als snack bij dips zoals hummus of tahin.

Falafel

Meer over Falafel

VoedingswaardePer 100 gram
Kcal300
Eiwitten (g)11
Vetten (g)20
Verzadigde vetten (g)3
Koolhydraten (g)30
Suikers (g)2
Vezels (g)7
Zout (g)1.2
Omega 3 (g)

Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.

Eigenschappen

Aanbevolen producten

Falafel wordt gebruikt in

Er zijn nog geen recepten gekoppeld aan dit alternatief.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌