De Beste Vegan Chocoladetaart Ooit

De Beste Vegan Chocoladetaart Ooit
Een supermalse, smeuïge en rijke vegan chocoladecake met luchtige chocolate buttercream frosting. Gemaakt in één kom en een absolute favoriet onder zowel veganisten als niet-veganisten

De Beste Vegan Chocoladetaart Ooit

De Beste Vegan Chocoladetaart Ooit
Een supermalse, smeuïge en rijke vegan chocoladecake met luchtige chocolate buttercream frosting. Gemaakt in één kom en een absolute favoriet onder zowel veganisten als niet-veganisten

Dit heb je nodig

Voor de cake

  • 240 ml plantaardige melk (soja of amandel)
  • 1 el appelciderazijn
  • 250 g bloem (all-purpose)
  • 350 g kristalsuiker
  • 75 g ongezoet cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1½ tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 120 ml plantaardige olie (koolzaad of gesmolten kokosolie)
  • 160 ml ongezoete appelmoes
  • 1 el puur vanille-extract
  • 240 ml kokend water

 

Voor de frosting

  • 75 g cacaopoeder
  • 340 g vegan boter, op kamertemperatuur (bijvoorbeeld Heerlijk Romig van Blue Band)
  • 500–625 g poedersuiker (4–5 cups)
  • 2 tl puur vanille-extract
  • 60–120 ml plantaardige melk (soja of amandel)

Voor de cake

  • 240 ml plantaardige melk (soja of amandel)
  • 1 el appelciderazijn
  • 250 g bloem (all-purpose)
  • 350 g kristalsuiker
  • 75 g ongezoet cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1½ tl baking soda
  • 1 tl zout
  • 120 ml plantaardige olie (koolzaad of gesmolten kokosolie)
  • 160 ml ongezoete appelmoes
  • 1 el puur vanille-extract
  • 240 ml kokend water

 

Voor de frosting

  • 75 g cacaopoeder
  • 340 g vegan boter, op kamertemperatuur (bijvoorbeeld Heerlijk Romig van Blue Band)
  • 500–625 g poedersuiker (4–5 cups)
  • 2 tl puur vanille-extract
  • 60–120 ml plantaardige melk (soja of amandel)

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

De cake:

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet twee 20–23 cm ronde cakevormen in en bekleed eventueel met bakpapier
  2. Meet 240 ml melk af, voeg 1 el appelciderazijn toe, roer door en laat even staan (dit maakt het melkzuur waardoor je een “vegan karnemelk”-effect krijgt) .
  3. Meng in een grote kom bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout helemaal door elkaar .
  4. Voeg olie, appelmoes, vanille en het melk-azijnmengsel toe. Mix met een mixer op middelhoge snelheid tot alles mooi gecombineerd is
  5. Laat de mixer op lage snelheid draaien en giet voorzichtig 240 ml kokend water erbij. Het beslag wordt dun — dat is precies hoe het hoort voor een extra sappige cake
  6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de twee vormen. Bak 30–35 minuten totdat een satéprikker er schoon of uit komt .
  7. Laat de cakes 10 min in de vorm afkoelen, haal ze eruit en laat volledig afkoelen op een rooster

 

De frosting:

  1. Zeef 75 g cacaopoeder in een kom.
  2. Voeg 340 g zachte vegan boter toe, mix tot romig (±2 min)
  3. Voeg de helft van de poedersuiker en melk toe, mix tot gecombineerd.
  4. Voeg de rest poedersuiker en 2 tl vanille toe. Mix eerst op lage, dan op hoge snelheid tot fluffy (±2–3 min) .
  5. Pas consistentie aan: is het te droog? Dan melk per el toevoegen. Te dun? Dan poedersuiker erbij .

 

Afwerken:

  1. Leg één cake op een taartplateau of bord.
  2. Bestrijk met een dikke laag frosting.
  3. Leg de tweede cake erop en smeren maar — zijkanten en bovenkant glad afmaken.
  4. Serveer direct of laat de frosting iets opstijven in de koelkast (aangeraden).

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌