Bananenbrood (glutenvrij & notenvrij)

Plantaardig bananenbrood glutenvrij
Een heerlijk smeuïg en eenvoudig bananenbrood (glutenvrij & notenvrij). Dit recept laat zien dat allergievrij bakken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn — perfect voor bij de koffie, als ontbijt of tussendoor. Dit recept is voor 10 plakken.

Bananenbrood (glutenvrij & notenvrij)

Plantaardig bananenbrood glutenvrij
Een heerlijk smeuïg en eenvoudig bananenbrood (glutenvrij & notenvrij). Dit recept laat zien dat allergievrij bakken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn — perfect voor bij de koffie, als ontbijt of tussendoor. Dit recept is voor 10 plakken.

Dit heb je nodig

  1. 3 rijpe bananen

  2. 60 ml zonnebloemolie (of andere neutrale olie)

  3. 60 ml plantaardige melk zonder noten (zoals haver- of rijstmelk)

  4. 1 tl vanille-extract

  5. 200 g glutenvrije bloem (bijv. mix op basis van rijst, haver of mais)

  6. 50 g rietsuiker of kokosbloesemsuiker

  7. 1 tl bakpoeder

  8. ½ tl baking soda

  9. ½ tl kaneel (optioneel)

  10. Snuf zout

Optioneel voor variatie (maar let op labels):

  • 50 g rozijnen of gedroogde abrikozen

  • 50 g pure chocolade zonder sporen van noten/gluten

  1. 3 rijpe bananen

  2. 60 ml zonnebloemolie (of andere neutrale olie)

  3. 60 ml plantaardige melk zonder noten (zoals haver- of rijstmelk)

  4. 1 tl vanille-extract

  5. 200 g glutenvrije bloem (bijv. mix op basis van rijst, haver of mais)

  6. 50 g rietsuiker of kokosbloesemsuiker

  7. 1 tl bakpoeder

  8. ½ tl baking soda

  9. ½ tl kaneel (optioneel)

  10. Snuf zout

Optioneel voor variatie (maar let op labels):

  • 50 g rozijnen of gedroogde abrikozen

  • 50 g pure chocolade zonder sporen van noten/gluten

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

  2. Prak de bananen tot een gladde puree in een grote kom.

  3. Voeg olie, plantaardige melk en vanille toe. Meng goed.

  4. Voeg de droge ingrediënten toe: glutenvrije bloem, suiker, bakpoeder, baking soda, zout, en kaneel. Roer tot een beslag.

  5. Meng eventueel rozijnen of stukjes chocolade erdoor.

  6. Giet het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede cakevorm.

  7. Bak het brood 45–50 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.

  8. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, daarna op een rooster.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌