3 rijpe bananen
60 ml zonnebloemolie (of andere neutrale olie)
60 ml plantaardige melk zonder noten (zoals haver- of rijstmelk)
1 tl vanille-extract
200 g glutenvrije bloem (bijv. mix op basis van rijst, haver of mais)
50 g rietsuiker of kokosbloesemsuiker
1 tl bakpoeder
½ tl baking soda
½ tl kaneel (optioneel)
Snuf zout
Optioneel voor variatie (maar let op labels):
50 g rozijnen of gedroogde abrikozen
50 g pure chocolade zonder sporen van noten/gluten
3 rijpe bananen
60 ml zonnebloemolie (of andere neutrale olie)
60 ml plantaardige melk zonder noten (zoals haver- of rijstmelk)
1 tl vanille-extract
200 g glutenvrije bloem (bijv. mix op basis van rijst, haver of mais)
50 g rietsuiker of kokosbloesemsuiker
1 tl bakpoeder
½ tl baking soda
½ tl kaneel (optioneel)
Snuf zout
Optioneel voor variatie (maar let op labels):
50 g rozijnen of gedroogde abrikozen
50 g pure chocolade zonder sporen van noten/gluten
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Prak de bananen tot een gladde puree in een grote kom.
Voeg olie, plantaardige melk en vanille toe. Meng goed.
Voeg de droge ingrediënten toe: glutenvrije bloem, suiker, bakpoeder, baking soda, zout, en kaneel. Roer tot een beslag.
Meng eventueel rozijnen of stukjes chocolade erdoor.
Giet het beslag in een ingevette of met bakpapier beklede cakevorm.
Bak het brood 45–50 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
Laat 10 minuten afkoelen in de vorm, daarna op een rooster.