100 g havermout
400 ml plantaardige melk (bijv. haver- of amandelmelk)
1 el ahornsiroop of agavesiroop (meer naar smaak)
½ tl kaneel
Voor de gebakken appel:
1 grote appel (bijv. Elstar of Jonagold), in blokjes
1 tl kokosolie of plantaardige margarine
½ tl kaneel
1 tl ahornsiroop
Optioneel als topping:
Rozijnen
Walnoten (of ander nootvrij alternatief zoals zonnebloempitten)
100 g havermout
400 ml plantaardige melk (bijv. haver- of amandelmelk)
1 el ahornsiroop of agavesiroop (meer naar smaak)
½ tl kaneel
Voor de gebakken appel:
1 grote appel (bijv. Elstar of Jonagold), in blokjes
1 tl kokosolie of plantaardige margarine
½ tl kaneel
1 tl ahornsiroop
Optioneel als topping:
Rozijnen
Walnoten (of ander nootvrij alternatief zoals zonnebloempitten)
Breng de plantaardige melk aan de kook in een steelpannetje.
Voeg de havermout, kaneel, zout en ahornsiroop toe. Laat op laag vuur 5–7 minuten pruttelen, roer regelmatig tot het romig is.
Ondertussen: verhit de kokosolie in een kleine koekenpan en bak de appelblokjes met kaneel en ahornsiroop 5 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
Verdeel de havermout over kommen en top met de warme appel. Voeg eventueel extra toppings toe.
Serveer direct.