1 kleine flespompoen (ca. 800 g), geschild en in blokjes
1 ui, in parten
2 teentjes knoflook, ongepeld
1 el olijfolie
1 tl komijnpoeder
½ tl kaneel (optioneel)
750 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk (ongezoet)
Zout en peper naar smaak
Pompoenpitten of verse koriander (optioneel, ter garnering)
1 kleine flespompoen (ca. 800 g), geschild en in blokjes
1 ui, in parten
2 teentjes knoflook, ongepeld
1 el olijfolie
1 tl komijnpoeder
½ tl kaneel (optioneel)
750 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk (ongezoet)
Zout en peper naar smaak
Pompoenpitten of verse koriander (optioneel, ter garnering)
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de pompoenblokjes, ui en knoflook (in schil) over een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met komijn, kaneel, zout en peper.
Rooster 25 minuten tot alles goudbruin en zacht is.
Pel de knoflook en doe samen met de overige groenten in een blender of pan. Voeg bouillon en kokosmelk toe.
Pureer tot een gladde soep met een staafmixer of blender.
Warm eventueel nog kort door in een pan. Breng op smaak met extra zout en peper.
Serveer met pompoenpitten of koriander.