200 g bloem
½ tl baking soda
Snuf zout
100 g bruine basterdsuiker
50 g kristalsuiker
100 g plantaardige margarine (op kamertemperatuur)
1 ei-vervanger naar keuze:
½ geprakte banaan
3 el appelmoes
1 el gemalen lijnzaad + 3 el water (5 min laten staan)
3 el aquafaba (kikkererwtenvocht)
1 tl vanille-extract
100 g pure chocolate chips of gehakte chocolade
200 g bloem
½ tl baking soda
Snuf zout
100 g bruine basterdsuiker
50 g kristalsuiker
100 g plantaardige margarine (op kamertemperatuur)
1 ei-vervanger naar keuze:
½ geprakte banaan
3 el appelmoes
1 el gemalen lijnzaad + 3 el water (5 min laten staan)
3 el aquafaba (kikkererwtenvocht)
1 tl vanille-extract
100 g pure chocolate chips of gehakte chocolade
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Meng in een kom bloem, baking soda en zout.
Klop in een andere kom de margarine met beide suikers tot romig.
Voeg de ei-vervanger en vanille toe. Meng goed.
Voeg het bloemmengsel toe en meng tot een stevig koekjesdeeg.
Spatel de chocolade erdoor.
Maak 12 balletjes en leg ze op de bakplaat, met wat ruimte ertussen.
Bak 10–12 minuten tot de randen goudbruin zijn.
Laat 5 minuten afkoelen op de plaat, daarna op een rooster.