Plantaardige chocolate chip cookies

Vegan chocolate chip cookies
Deze klassieke plantaardige chocolate chip cookies zijn volledig plantaardig en makkelijk aan te passen aan jouw voorkeur. Of je nu een rijpe banaan in huis hebt of liever een neutrale vervanger gebruikt zoals appelmoes of chiazaad: het resultaat is altijd lekker, smeuïg en knapperig aan de rand.

Plantaardige chocolate chip cookies

Vegan chocolate chip cookies
Deze klassieke plantaardige chocolate chip cookies zijn volledig plantaardig en makkelijk aan te passen aan jouw voorkeur. Of je nu een rijpe banaan in huis hebt of liever een neutrale vervanger gebruikt zoals appelmoes of chiazaad: het resultaat is altijd lekker, smeuïg en knapperig aan de rand.

Dit heb je nodig

  • 200 g bloem

  • ½ tl baking soda

  • Snuf zout

  • 100 g bruine basterdsuiker

  • 50 g kristalsuiker

  • 100 g plantaardige margarine (op kamertemperatuur)

  • 1 ei-vervanger naar keuze:

    • ½ geprakte banaan

    • 3 el appelmoes

    • 1 el gemalen lijnzaad + 3 el water (5 min laten staan)

    • 3 el aquafaba (kikkererwtenvocht)

  • 1 tl vanille-extract

  • 100 g pure chocolate chips of gehakte chocolade

 

  • 200 g bloem

  • ½ tl baking soda

  • Snuf zout

  • 100 g bruine basterdsuiker

  • 50 g kristalsuiker

  • 100 g plantaardige margarine (op kamertemperatuur)

  • 1 ei-vervanger naar keuze:

    • ½ geprakte banaan

    • 3 el appelmoes

    • 1 el gemalen lijnzaad + 3 el water (5 min laten staan)

    • 3 el aquafaba (kikkererwtenvocht)

  • 1 tl vanille-extract

  • 100 g pure chocolate chips of gehakte chocolade

 

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Meng in een kom bloem, baking soda en zout.

  3. Klop in een andere kom de margarine met beide suikers tot romig.

  4. Voeg de ei-vervanger en vanille toe. Meng goed.

  5. Voeg het bloemmengsel toe en meng tot een stevig koekjesdeeg.

  6. Spatel de chocolade erdoor.

  7. Maak 12 balletjes en leg ze op de bakplaat, met wat ruimte ertussen.

  8. Bak 10–12 minuten tot de randen goudbruin zijn.

  9. Laat 5 minuten afkoelen op de plaat, daarna op een rooster.

 

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌