Hummus

Hummus is een romige, hartige spread op basis van kikkererwten, olie en tahin (sesampasta), vaak op smaak gebracht met citroen, knoflook en kruiden. Het is 100% plantaardig en van nature eiwitrijk, waardoor het een populaire keuze is als broodbeleg, dip of basis voor maaltijden. Deze veelzijdige dip komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, maar heeft inmiddels […]
Zonnebloempasta

Zonnebloempasta, ook wel zonnebloempittenpasta of sunbutter genoemd, wordt gemaakt door geroosterde zonnebloempitten fijn te malen tot een gladde, olieachtige massa. Het heeft een aardse, nootachtige smaak en een romige textuur. Deze pasta is een voedzaam alternatief voor notenpasta’s en dierlijke smeersels en wordt vaak gebruikt in broodbeleg, sauzen, dips en zoete snacks.
Hazelnootpasta

Hazelnootpasta wordt gemaakt van geroosterde hazelnoten die vermalen worden tot een romige, olieachtige massa. Afhankelijk van het recept kan het 100% hazelnoot zijn, of gezoet en eventueel gemengd met cacao. De pure variant heeft een intense nootachtige smaak en is rijk aan gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Het is veelzijdig inzetbaar in zowel hartige als […]