Amandelmelk is een plantaardige drank gemaakt van gemalen amandelen en water. Het heeft een licht nootachtige smaak en een vloeibare, gladde textuur. Het is ideaal als vervanger van koemelk in zowel zoete als hartige bereidingen.
Amandelmelk is een plantaardige drank gemaakt van gemalen amandelen en water. Het heeft een licht nootachtige smaak en een vloeibare, gladde textuur. Het is ideaal als vervanger van koemelk in zowel zoete als hartige bereidingen.
Voedingswaarde | Per 100 gram |
---|---|
Kcal | 13 |
Eiwitten (g) | 0.4 |
Vetten (g) | 1.1 |
Verzadigde vetten (g) | 0.1 |
Koolhydraten (g) | 0.3 |
Suikers (g) | 0.2 |
Vezels (g) | 0.2 |
Zout (g) | 0.1 |
Omega 3 (g) | – |
Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.
De klassieke béchamelsaus, een hoeksteen van de Franse keuken, krijgt hier een volledig plantaardige make-over. Deze romige plantaardige bechamelsaus wordt gemaakt zonder melk of boter, maar biedt alsnog dezelfde zijdezachte textuur en rijke smaak. Amandelmelk en plantaardige margarine vormen de basis, terwijl maïzena zorgt voor de binding. Edelgistvlokken geven een subtiele, kaasachtige umami-diepte — perfect voor lasagnes, ovenschotels of als saus over gestoomde groenten.
Bekijk receptDeze paddenstoelenstoof met aardappelpuree, rode kool en kruidkoek, is echt een winterse klassieker. Een feestelijk vegetarisch gerecht dat zowel doordeweeks als tijdens speciale gelegenheden indruk maakt.
Bekijk receptEen verwarmende, plantaardige havermout met gebakken appel en kaneel. Perfect voor herfstige ochtenden of als voedzaam begin van de dag. Vol vezels, plantaardig en verrassend lekker met simpele ingrediënten.
Bekijk recept