Amandelmelk

amandelmelk

Amandelmelk is een plantaardige drank gemaakt van gemalen amandelen en water. Het heeft een licht nootachtige smaak en een vloeibare, gladde textuur. Het is ideaal als vervanger van koemelk in zowel zoete als hartige bereidingen.

amandelmelk

Meer over Amandelmelk

Amandelmelk wordt gebruikt in

Plantaardig roerei

Plantaardig roerei

Een heerlijk kruidig en romig plantaardig roerei zónder ei. In plaats daarvan gebruik je stevige tofu, verkruimeld en gekruid met kurkuma en kala namak voor die typische eierige smaak. Perfect als ontbijt of brunch op toast, als vulling voor wraps of als onderdeel van een plantaardig ontbijt.

Bekijk recept
plantaardig bananenbrood

Plantaardig bananenbrood

Een heerlijk luchtig en smeuïg plantaardig bananenbrood zonder ei of zuivel. Perfect als tussendoortje, ontbijt of traktatie bij de koffie. Dit recept is makkelijk te maken, vraagt om simpele ingrediënten en laat perfect zien hoe lekker plantaardig bakken kan zijn. Dit recept is voor ongeveer 10 plakken. Bekijk hier een recept voor gluten- en notenvrij bananenbrood.

Bekijk recept
plantaardige kaassaus

Plantaardige kaassaus van aardappel en wortel

Een romige, plantaardige kaassaus zónder kaas, noten of soja. Gekookte aardappel en wortel vormen de basis van deze verrassend hartige saus, die perfect werkt voor nacho’s, pasta, ovenschotels of als dip. Een laagdrempelig recept met simpele ingrediënten en grote impact. Dit recept is voor ongeveer 500 ml kaassaus.

Bekijk recept

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌