Verification: 2b4f9f93ddc019ce

Haverroom

Haverroom

Haverroom is een plantaardig alternatief voor kookroom, gemaakt van haver en olie of andere plantaardige vetten. Het heeft een romige, zachte textuur en een milde smaak. Perfect voor sauzen, soepen en gratins. Sommige varianten zijn opklopbaar en kunnen ook in zoete gerechten worden gebruikt.

Haverroom

Meer over Haverroom

VoedingswaardePer 100 gram
Kcal120
Eiwitten (g)0.7
Vetten (g)10
Verzadigde vetten (g)1
Koolhydraten (g)6
Suikers (g)0.5
Vezels (g)0.3
Zout (g)0.1
Omega 3 (g)

Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.

Eigenschappen

Aanbevolen producten

Er zijn nog geen gekoppelde producten beschikbaar.

Haverroom wordt gebruikt in

Romige Champignonsoep

Romige Champignonsoep

Deze romige champignonsoep is een warme, troostrijke kom vol umami. In plaats van bloem gebruiken we aardappelzetmeel om de soep licht te binden, waardoor het gerecht volledig glutenvrij is. De haverroom maakt het geheel zijdezacht, zonder gebruik van zuivel. Perfect als voorgerecht, lunch of lichte avondmaaltijd — vol smaak, maar licht verteerbaar.

Bekijk recept
Plantaardig roerei

Plantaardig roerei

Een heerlijk kruidig en romig plantaardig roerei zónder ei. In plaats daarvan gebruik je stevige tofu, verkruimeld en gekruid met kurkuma en kala namak voor die typische eierige smaak. Perfect als ontbijt of brunch op toast, als vulling voor wraps of als onderdeel van een plantaardig ontbijt.

Bekijk recept

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌