Verification: 2b4f9f93ddc019ce

Kokosolie

Kokosolie

Kokosolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit het vruchtvlees van de kokosnoot. Het is bij kamertemperatuur vast en smelt bij ongeveer 24°C. Kokosolie is ideaal om te bakken, braden en frituren, en geeft een subtiel kokossmaakje aan gerechten (tenzij ontgeurd).

Kokosolie

Meer over Kokosolie

VoedingswaardePer 100 gram
Kcal862
Eiwitten (g)0
Vetten (g)100
Verzadigde vetten (g)87
Koolhydraten (g)0
Suikers (g)0
Vezels (g)0
Zout (g)0
Omega 3 (g)

Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.

Eigenschappen

Aanbevolen producten

Kokosolie wordt gebruikt in

plantaardig bananenbrood

Plantaardig bananenbrood

Een heerlijk luchtig en smeuïg plantaardig bananenbrood zonder ei of zuivel. Perfect als tussendoortje, ontbijt of traktatie bij de koffie. Dit recept is makkelijk te maken, vraagt om simpele ingrediënten en laat perfect zien hoe lekker plantaardig bakken kan zijn. Dit recept is voor ongeveer 10 plakken. Bekijk hier een recept voor gluten- en notenvrij bananenbrood.

Bekijk recept
Plantaardig roerei

Plantaardig roerei

Een heerlijk kruidig en romig plantaardig roerei zónder ei. In plaats daarvan gebruik je stevige tofu, verkruimeld en gekruid met kurkuma en kala namak voor die typische eierige smaak. Perfect als ontbijt of brunch op toast, als vulling voor wraps of als onderdeel van een plantaardig ontbijt.

Bekijk recept
plantaardige havermout met gebakken appel en kaneel

Plantaardige havermout met gebakken appel en kaneel

Een verwarmende, plantaardige havermout met gebakken appel en kaneel. Perfect voor herfstige ochtenden of als voedzaam begin van de dag. Vol vezels, plantaardig en verrassend lekker met simpele ingrediënten.

Bekijk recept

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌