Verification: 2b4f9f93ddc019ce

Olijfolie

Olijfolie

Olijfolie is een plantaardige olie gewonnen uit olijven. Afhankelijk van de persing varieert de smaak van mild tot fruitig en intens. Extra vierge olijfolie wordt koud gebruikt voor smaakvolle toepassingen, terwijl geraffineerde olijfolie geschikt is om mee te bakken of braden.

Olijfolie

Meer over Olijfolie

VoedingswaardePer 100 gram
Kcal884
Eiwitten (g)0
Vetten (g)100
Verzadigde vetten (g)14
Koolhydraten (g)0
Suikers (g)0
Vezels (g)0
Zout (g)0
Omega 3 (g)

Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.

Eigenschappen

Olijfolie wordt gebruikt in

Romige Kokos-linzensoep

Romige Kokos-Linzensoep

Deze verwarmende, romige kokos-linzensoep is perfect voor koude dagen of wanneer je behoefte hebt aan comfortfood. Rode linzen worden langzaam gegaard in kokosmelk met specerijen als gember, kurkuma en komijn. De smaak is romig, zacht-pittig en vol diepgang – en volledig plantaardig!

Bekijk recept
Plantaardige Spaghetti Bolognese

Plantaardige Spaghetti Bolognese

Deze plantaardige spaghetti bolognese is een smaakvolle, hartige klassieker – maar dan helemaal vegan! In plaats van gehakt gebruiken we linzen voor een stevige bite, samen met tomaat, knoflook, wortel en selderij voor een diepe, volle smaak. Comfortfood zoals het hoort, maar dan diervriendelijk en voedzaam.

Bekijk recept
plantaardige kaassaus

Plantaardige kaassaus van aardappel en wortel

Een romige, plantaardige kaassaus zónder kaas, noten of soja. Gekookte aardappel en wortel vormen de basis van deze verrassend hartige saus, die perfect werkt voor nacho’s, pasta, ovenschotels of als dip. Een laagdrempelig recept met simpele ingrediënten en grote impact. Dit recept is voor ongeveer 500 ml kaassaus.

Bekijk recept

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌