Tempeh

Tempeh

Tempeh is een plantaardige vleesvervanger gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het komt oorspronkelijk uit Indonesië en heeft een stevige, nootachtige smaak en een stevige textuur. Tempeh wordt geproduceerd door gekookte sojabonen te fermenteren met een speciaal schimmelcultuur, waardoor de boontjes aan elkaar hechten tot een compacte schijf. Het is rijk aan eiwitten, vezels en verschillende micronutriënten, wat het een voedzame keuze maakt voor vegetariërs en veganisten.

Tempeh

Meer over Tempeh

VoedingswaardePer 100 gram
Kcal192
Eiwitten (g)20.3
Vetten (g)10.8
Verzadigde vetten (g)1.6
Koolhydraten (g)9.4
Suikers (g)0.7
Vezels (g)1.4
Zout (g)0.01
Omega 3 (g)

Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.

Eigenschappen

Aanbevolen producten

Er zijn nog geen gekoppelde producten beschikbaar.

Tempeh wordt gebruikt in

Tempeh Saté met Pindasaus

Tempeh Saté met Pindasaus

Deze tempeh saté met pindasaus is een heerlijke plantaardige versie van de Indonesische klassieker. Tempeh, een stevige vleesvervanger op basis van gefermenteerde sojabonen, is ideaal om te marineren en te grillen. Door de blokjes tempeh eerst te stomen en vervolgens te marineren, nemen ze de smaken optimaal op. De saté wordt gegrild op een spies en geserveerd met een romige, zelfgemaakte pindasaus vol Indonesische smaken. Perfect voor op de barbecue of uit de grillpan.

Bekijk recept

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌