Verification: 2b4f9f93ddc019ce

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie

Zonnebloemolie is een plantaardige olie gewonnen uit zonnebloempitten. Het heeft een neutrale smaak en een hoog rookpunt, waardoor het geschikt is voor bakken, braden en frituren. Ook wordt het veel gebruikt in koude bereidingen zoals vinaigrettes, mayonaises en spreads.

Zonnebloemolie

Meer over Zonnebloemolie

VoedingswaardePer 100 gram
Kcal884
Eiwitten (g)0
Vetten (g)100
Verzadigde vetten (g)10.3
Koolhydraten (g)0
Suikers (g)0
Vezels (g)0
Zout (g)0
Omega 3 (g)

Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.

Eigenschappen

Aanbevolen producten

Er zijn nog geen gekoppelde producten beschikbaar.

Zonnebloemolie wordt gebruikt in

Plantaardig bananenbrood glutenvrij

Bananenbrood (glutenvrij & notenvrij)

Een heerlijk smeuïg en eenvoudig bananenbrood (glutenvrij & notenvrij). Dit recept laat zien dat allergievrij bakken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn — perfect voor bij de koffie, als ontbijt of tussendoor. Dit recept is voor 10 plakken.

Bekijk recept
Vegan brownies stukje met chocolade

Vegan brownies

Vegan brownies met rijke chocoladesmaak en smeuïge textuur. Een onweerstaanbare plantaardige lekkernij voor bij de koffie of als dessert.

Bekijk recept
Chana Masala (Indiase Kikkererwtencurry)

Chana Masala (Indiase Kikkererwtencurry)

Deze klassieke Noord-Indiase Chana Masala (Indiase Kikkererwtencurry) is kruidig, verwarmend en voedzaam. Zachte kikkererwten worden gestoofd in een rijke saus van tomaat, ui, gember, knoflook en garam masala. Perfect met rijst of vers platbrood, en ideaal voor een makkelijke doordeweekse maaltijd of een feestelijk vegan diner. Serveer de Chana Masala met rijst, naan of chapati.

Bekijk recept

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌