Pikante Buffalo Bloemkool-Wings met Ranchdip

Pikante Buffalo Bloemkool-Wings met Ranchdip
Deze pikante buffalo bloemkool-wings met ranchdip zijn de ultieme vegan snack of borrelhap. Knapperige, kruidige bloemkoolroosjes met een pittige saus in klassieke Amerikaanse stijl. In plaats van kip wordt bloemkool gebruikt, omhuld in een beslag op basis van sojamelk en gemalen lijnzaad als plantaardig bindmiddel. Ze worden geroosterd in de oven met een beetje maïsolie voor die onmisbare crunch. De romige vegan ranchdip met zijden tofu, citroen en kruiden brengt perfect balans in elke hap.

Pikante Buffalo Bloemkool-Wings met Ranchdip

Pikante Buffalo Bloemkool-Wings met Ranchdip
Deze pikante buffalo bloemkool-wings met ranchdip zijn de ultieme vegan snack of borrelhap. Knapperige, kruidige bloemkoolroosjes met een pittige saus in klassieke Amerikaanse stijl. In plaats van kip wordt bloemkool gebruikt, omhuld in een beslag op basis van sojamelk en gemalen lijnzaad als plantaardig bindmiddel. Ze worden geroosterd in de oven met een beetje maïsolie voor die onmisbare crunch. De romige vegan ranchdip met zijden tofu, citroen en kruiden brengt perfect balans in elke hap.

Dit heb je nodig

Voor de buffalo wings:

  • 1 kleine bloemkool, in middelgrote roosjes

  • 100 g bloem (bij voorkeur tarwe of glutenvrij alternatief)

  • 1 el gemalen lijnzaad + 3 el warm water (laten weken voor “lijnzaadei”)

  • 200 ml ongezoete sojamelk

  • 1 tl knoflookpoeder

  • 1 tl uienpoeder

  • ½ tl paprikapoeder (gerookt of zoet)

  • Zout en peper naar smaak

  • 2 el maïsolie (voor bakken en extra crunch)

  • 3–4 el vegan buffalo hot sauce (of Frank’s RedHot)

Voor de ranchdip:

  • 200 g zijden tofu

  • 1 el citroensap

  • 1 tl appelciderazijn (optioneel)

  • 1 tl uienpoeder

  • 1 tl knoflookpoeder

  • 1 el verse bieslook, fijngehakt

  • 1 el verse peterselie, fijngehakt

  • Zout en peper naar smaak

Voor de buffalo wings:

  • 1 kleine bloemkool, in middelgrote roosjes

  • 100 g bloem (bij voorkeur tarwe of glutenvrij alternatief)

  • 1 el gemalen lijnzaad + 3 el warm water (laten weken voor “lijnzaadei”)

  • 200 ml ongezoete sojamelk

  • 1 tl knoflookpoeder

  • 1 tl uienpoeder

  • ½ tl paprikapoeder (gerookt of zoet)

  • Zout en peper naar smaak

  • 2 el maïsolie (voor bakken en extra crunch)

  • 3–4 el vegan buffalo hot sauce (of Frank’s RedHot)

Voor de ranchdip:

  • 200 g zijden tofu

  • 1 el citroensap

  • 1 tl appelciderazijn (optioneel)

  • 1 tl uienpoeder

  • 1 tl knoflookpoeder

  • 1 el verse bieslook, fijngehakt

  • 1 el verse peterselie, fijngehakt

  • Zout en peper naar smaak

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het lijnzaad met warm water en laat 5 minuten staan tot het gel-achtig is.

  • Meng bloem, kruiden, sojamelk en het lijnzaad-ei tot een glad beslag. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag zodat ze goed bedekt zijn, en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met maïsolie.

  • Bak 25 minuten in de oven, draai halverwege om. Haal uit de oven, bestrijk met buffalo hot sauce en bak nog eens 10 minuten tot goudbruin en krokant.

  • Doe tofu, citroensap, kruiden, peper en zout in een blender of hakmolen. Blend tot een gladde dip. Roer er de verse kruiden op het eind doorheen.

  • Serveer de hete buffalo wings met een schaaltje koude ranchdip. Garneer eventueel met extra bieslook of lente-ui.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌