1 kleine bloemkool, in middelgrote roosjes
100 g bloem (bij voorkeur tarwe of glutenvrij alternatief)
1 el gemalen lijnzaad + 3 el warm water (laten weken voor “lijnzaadei”)
200 ml ongezoete sojamelk
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
½ tl paprikapoeder (gerookt of zoet)
Zout en peper naar smaak
2 el maïsolie (voor bakken en extra crunch)
3–4 el vegan buffalo hot sauce (of Frank’s RedHot)
200 g zijden tofu
1 el citroensap
1 tl appelciderazijn (optioneel)
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 el verse bieslook, fijngehakt
1 el verse peterselie, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
1 kleine bloemkool, in middelgrote roosjes
100 g bloem (bij voorkeur tarwe of glutenvrij alternatief)
1 el gemalen lijnzaad + 3 el warm water (laten weken voor “lijnzaadei”)
200 ml ongezoete sojamelk
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
½ tl paprikapoeder (gerookt of zoet)
Zout en peper naar smaak
2 el maïsolie (voor bakken en extra crunch)
3–4 el vegan buffalo hot sauce (of Frank’s RedHot)
200 g zijden tofu
1 el citroensap
1 tl appelciderazijn (optioneel)
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 el verse bieslook, fijngehakt
1 el verse peterselie, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het lijnzaad met warm water en laat 5 minuten staan tot het gel-achtig is.
Meng bloem, kruiden, sojamelk en het lijnzaad-ei tot een glad beslag. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag zodat ze goed bedekt zijn, en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met maïsolie.
Bak 25 minuten in de oven, draai halverwege om. Haal uit de oven, bestrijk met buffalo hot sauce en bak nog eens 10 minuten tot goudbruin en krokant.
Doe tofu, citroensap, kruiden, peper en zout in een blender of hakmolen. Blend tot een gladde dip. Roer er de verse kruiden op het eind doorheen.
Serveer de hete buffalo wings met een schaaltje koude ranchdip. Garneer eventueel met extra bieslook of lente-ui.