500 ml ongezoete amandelmelk
2,5 el plantaardige margarine
2 el maïzena
3–4 el edelgistvlokken (naar smaak)
1/2 tl zout (of naar smaak)
Snufje versgemalen nootmuskaat (optioneel)
Versgemalen zwarte peper naar smaak
500 ml ongezoete amandelmelk
2,5 el plantaardige margarine
2 el maïzena
3–4 el edelgistvlokken (naar smaak)
1/2 tl zout (of naar smaak)
Snufje versgemalen nootmuskaat (optioneel)
Versgemalen zwarte peper naar smaak
Smelt de margarine op laag vuur in een steelpan. Voeg de maïzena toe en roer goed met een garde. Laat 1 minuut garen om de bloemige smaak kwijt te raken — dit is de basis van een roux.
Voeg beetje bij beetje de koude (!) amandelmelk toe, voortdurend roerend met een garde om klontjes te voorkomen. Laat het geheel al roerend op middelhoog vuur indikken.
Zodra de saus dik en glad is (na ongeveer 5–7 minuten), roer je de edelgistvlokken, zout, peper en nootmuskaat erdoor. Laat nog 1 minuut zachtjes koken.