Roerbak met Tofu en Seizoensgroenten

Roerbak met Tofu en Seizoensgroenten
Een snelle, voedzame roerbak met tofu en seizoensgroenten vol kleur en smaak! Deze plantaardige roerbak combineert knapperige groenten met goudbruin gebakken tofu in een heerlijke umami-sojasaus met gember en knoflook. Perfect voor doordeweeks én makkelijk aan te passen aan wat je nog in de koelkast hebt. Met deze roerbak kun je alle kanten op. Of je het nu in een wrap eet, als lauwwarme bowl of met noodles of rijst, het kan allemaal!

Roerbak met Tofu en Seizoensgroenten

Roerbak met Tofu en Seizoensgroenten
Een snelle, voedzame roerbak met tofu en seizoensgroenten vol kleur en smaak! Deze plantaardige roerbak combineert knapperige groenten met goudbruin gebakken tofu in een heerlijke umami-sojasaus met gember en knoflook. Perfect voor doordeweeks én makkelijk aan te passen aan wat je nog in de koelkast hebt. Met deze roerbak kun je alle kanten op. Of je het nu in een wrap eet, als lauwwarme bowl of met noodles of rijst, het kan allemaal!

Dit heb je nodig

  • 200 g stevige tofu, in blokjes

  • 1 el maizena

  • 2 el plantaardige olie (zoals zonnebloem- of sesamolie)

  • 1 rode paprika, in reepjes

  • 1 wortel, in dunne plakjes

  • 100 g broccoli, in kleine roosjes

  • 75 g sugar snaps of sperziebonen

  • 2 bosuitjes, in ringetjes

  • 1 el sesamzaad (optioneel, voor garnering)

Voor de saus:

  • 2 el sojasaus

  • 1 el ahornsiroop of agavesiroop

  • 1 el rijstazijn of limoensap

  • 1 tl sesamolie

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 tl verse gember, geraspt

  • 1/2 tl chilivlokken (optioneel)

  • 200 g stevige tofu, in blokjes

  • 1 el maizena

  • 2 el plantaardige olie (zoals zonnebloem- of sesamolie)

  • 1 rode paprika, in reepjes

  • 1 wortel, in dunne plakjes

  • 100 g broccoli, in kleine roosjes

  • 75 g sugar snaps of sperziebonen

  • 2 bosuitjes, in ringetjes

  • 1 el sesamzaad (optioneel, voor garnering)

Voor de saus:

  • 2 el sojasaus

  • 1 el ahornsiroop of agavesiroop

  • 1 el rijstazijn of limoensap

  • 1 tl sesamolie

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 tl verse gember, geraspt

  • 1/2 tl chilivlokken (optioneel)

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  1. Dep de tofu droog en snijd in blokjes. Meng met maizena zodat alle kanten licht bedekt zijn.

  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan of wok en bak de tofu rondom goudbruin en krokant (6–8 minuten). Haal uit de pan en zet apart.

  3. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.

  4. Voeg nog 1 el olie toe aan de pan. Roerbak de groenten (paprika, wortel, broccoli, sugar snaps) op hoog vuur gedurende 5–7 minuten tot beetgaar.

  5. Voeg de tofu terug in de pan en giet de saus erover. Roer goed door zodat alles bedekt is.

  6. Laat nog 1–2 minuten sudderen tot de saus iets indikt.

  7. Serveer met rijst of noedels en garneer met bosui en sesamzaad.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌