200 g stevige tofu, in blokjes
1 el maizena
2 el plantaardige olie (zoals zonnebloem- of sesamolie)
1 rode paprika, in reepjes
1 wortel, in dunne plakjes
100 g broccoli, in kleine roosjes
75 g sugar snaps of sperziebonen
2 bosuitjes, in ringetjes
1 el sesamzaad (optioneel, voor garnering)
Voor de saus:
2 el sojasaus
1 el ahornsiroop of agavesiroop
1 el rijstazijn of limoensap
1 tl sesamolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl verse gember, geraspt
1/2 tl chilivlokken (optioneel)
200 g stevige tofu, in blokjes
1 el maizena
2 el plantaardige olie (zoals zonnebloem- of sesamolie)
1 rode paprika, in reepjes
1 wortel, in dunne plakjes
100 g broccoli, in kleine roosjes
75 g sugar snaps of sperziebonen
2 bosuitjes, in ringetjes
1 el sesamzaad (optioneel, voor garnering)
Voor de saus:
2 el sojasaus
1 el ahornsiroop of agavesiroop
1 el rijstazijn of limoensap
1 tl sesamolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl verse gember, geraspt
1/2 tl chilivlokken (optioneel)
Dep de tofu droog en snijd in blokjes. Meng met maizena zodat alle kanten licht bedekt zijn.
Verhit 1 el olie in een koekenpan of wok en bak de tofu rondom goudbruin en krokant (6–8 minuten). Haal uit de pan en zet apart.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje.
Voeg nog 1 el olie toe aan de pan. Roerbak de groenten (paprika, wortel, broccoli, sugar snaps) op hoog vuur gedurende 5–7 minuten tot beetgaar.
Voeg de tofu terug in de pan en giet de saus erover. Roer goed door zodat alles bedekt is.
Laat nog 1–2 minuten sudderen tot de saus iets indikt.
Serveer met rijst of noedels en garneer met bosui en sesamzaad.