Plantaardige Spaghetti Bolognese

Plantaardige Spaghetti Bolognese
Deze plantaardige spaghetti bolognese is een smaakvolle, hartige klassieker – maar dan helemaal vegan! In plaats van gehakt gebruiken we linzen voor een stevige bite, samen met tomaat, knoflook, wortel en selderij voor een diepe, volle smaak. Comfortfood zoals het hoort, maar dan diervriendelijk en voedzaam.

Plantaardige Spaghetti Bolognese

Plantaardige Spaghetti Bolognese
Deze plantaardige spaghetti bolognese is een smaakvolle, hartige klassieker – maar dan helemaal vegan! In plaats van gehakt gebruiken we linzen voor een stevige bite, samen met tomaat, knoflook, wortel en selderij voor een diepe, volle smaak. Comfortfood zoals het hoort, maar dan diervriendelijk en voedzaam.

Dit heb je nodig

  • 2 el olijfolie

  • 1 ui, fijngesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 wortels, in kleine blokjes

  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden

  • 1 tl gedroogde oregano

  • 1/2 tl tijm

  • 1 laurierblad

  • 2 el tomatenpuree

  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)

  • 250 ml groentebouillon

  • 150 g gedroogde rode linzen (gespoeld)

  • 1 el sojasaus of tamari (kan vervangen worden door 1 el groentebouillion)

  • 1 el balsamicoazijn

  • Peper en zout naar smaak

  • 300–350 g spaghetti (volkoren of glutenvrij indien gewenst)

  • Verse basilicum, optioneel

  • Edelgistvlokken of vegan parmezaan (optioneel)

  • 2 el olijfolie

  • 1 ui, fijngesnipperd

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 wortels, in kleine blokjes

  • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden

  • 1 tl gedroogde oregano

  • 1/2 tl tijm

  • 1 laurierblad

  • 2 el tomatenpuree

  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)

  • 250 ml groentebouillon

  • 150 g gedroogde rode linzen (gespoeld)

  • 1 el sojasaus of tamari (kan vervangen worden door 1 el groentebouillion)

  • 1 el balsamicoazijn

  • Peper en zout naar smaak

  • 300–350 g spaghetti (volkoren of glutenvrij indien gewenst)

  • Verse basilicum, optioneel

  • Edelgistvlokken of vegan parmezaan (optioneel)

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  1. Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui 2–3 minuten tot glazig.

  2. Voeg knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.

  3. Roer de tomatenpuree, oregano, tijm en het laurierblad erdoor en bak 1 minuut mee.

  4. Voeg linzen, tomatenblokjes, bouillon, sojasaus en balsamicoazijn toe. Breng aan de kook.

  5. Zet het vuur laag en laat 25–30 minuten zachtjes sudderen met deksel schuin op de pan. Roer af en toe door tot de linzen zacht zijn en de saus ingedikt is.

  6. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  7. Breng de saus op smaak met zout en peper.

  8. Serveer de saus over de spaghetti en garneer met basilicum en edelgistvlokken indien gewenst.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌