2 el olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 tl gedroogde oregano
1/2 tl tijm
1 laurierblad
2 el tomatenpuree
400 g tomatenblokjes (uit blik)
250 ml groentebouillon
150 g gedroogde rode linzen (gespoeld)
1 el sojasaus of tamari (kan vervangen worden door 1 el groentebouillion)
1 el balsamicoazijn
Peper en zout naar smaak
300–350 g spaghetti (volkoren of glutenvrij indien gewenst)
Verse basilicum, optioneel
Edelgistvlokken of vegan parmezaan (optioneel)
2 el olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 tl gedroogde oregano
1/2 tl tijm
1 laurierblad
2 el tomatenpuree
400 g tomatenblokjes (uit blik)
250 ml groentebouillon
150 g gedroogde rode linzen (gespoeld)
1 el sojasaus of tamari (kan vervangen worden door 1 el groentebouillion)
1 el balsamicoazijn
Peper en zout naar smaak
300–350 g spaghetti (volkoren of glutenvrij indien gewenst)
Verse basilicum, optioneel
Edelgistvlokken of vegan parmezaan (optioneel)
Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui 2–3 minuten tot glazig.
Voeg knoflook, wortel en bleekselderij toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Roer de tomatenpuree, oregano, tijm en het laurierblad erdoor en bak 1 minuut mee.
Voeg linzen, tomatenblokjes, bouillon, sojasaus en balsamicoazijn toe. Breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat 25–30 minuten zachtjes sudderen met deksel schuin op de pan. Roer af en toe door tot de linzen zacht zijn en de saus ingedikt is.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Serveer de saus over de spaghetti en garneer met basilicum en edelgistvlokken indien gewenst.