Kokosolie

Kokosolie

Kokosolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit het vruchtvlees van de kokosnoot. Het is bij kamertemperatuur vast en smelt bij ongeveer 24°C. Kokosolie is ideaal om te bakken, braden en frituren, en geeft een subtiel kokossmaakje aan gerechten (tenzij ontgeurd).

Kokosolie

Meer over Kokosolie

VoedingswaardePer 100 gram
Kcal862
Eiwitten (g)0
Vetten (g)100
Verzadigde vetten (g)87
Koolhydraten (g)0
Suikers (g)0
Vezels (g)0
Zout (g)0
Omega 3 (g)

Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.

Eigenschappen

Aanbevolen producten

Kokosolie wordt gebruikt in

Chana Masala (Indiase Kikkererwtencurry)

Chana Masala (Indiase Kikkererwtencurry)

Deze klassieke Noord-Indiase Chana Masala (Indiase Kikkererwtencurry) is kruidig, verwarmend en voedzaam. Zachte kikkererwten worden gestoofd in een rijke saus van tomaat, ui, gember, knoflook en garam masala. Perfect met rijst of vers platbrood, en ideaal voor een makkelijke doordeweekse maaltijd of een feestelijk vegan diner. Serveer de Chana Masala met rijst, naan of chapati.

Bekijk recept
Romige Kokos-linzensoep

Romige Kokos-Linzensoep

Deze verwarmende, romige kokos-linzensoep is perfect voor koude dagen of wanneer je behoefte hebt aan comfortfood. Rode linzen worden langzaam gegaard in kokosmelk met specerijen als gember, kurkuma en komijn. De smaak is romig, zacht-pittig en vol diepgang – en volledig plantaardig!

Bekijk recept
plantaardig bananenbrood

Plantaardig bananenbrood

Een heerlijk luchtig en smeuïg plantaardig bananenbrood zonder ei of zuivel. Perfect als tussendoortje, ontbijt of traktatie bij de koffie. Dit recept is makkelijk te maken, vraagt om simpele ingrediënten en laat perfect zien hoe lekker plantaardig bakken kan zijn. Dit recept is voor ongeveer 10 plakken. Bekijk hier een recept voor gluten- en notenvrij bananenbrood.

Bekijk recept

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌