Romige Champignonsoep

Romige Champignonsoep
Deze romige champignonsoep is een warme, troostrijke kom vol umami. In plaats van bloem gebruiken we aardappelzetmeel om de soep licht te binden, waardoor het gerecht volledig glutenvrij is. De haverroom maakt het geheel zijdezacht, zonder gebruik van zuivel. Perfect als voorgerecht, lunch of lichte avondmaaltijd — vol smaak, maar licht verteerbaar.

Romige Champignonsoep

Romige Champignonsoep
Deze romige champignonsoep is een warme, troostrijke kom vol umami. In plaats van bloem gebruiken we aardappelzetmeel om de soep licht te binden, waardoor het gerecht volledig glutenvrij is. De haverroom maakt het geheel zijdezacht, zonder gebruik van zuivel. Perfect als voorgerecht, lunch of lichte avondmaaltijd — vol smaak, maar licht verteerbaar.

Dit heb je nodig

  • 400 g kastanjechampignons (of een mix van paddenstoelen), in plakjes

  • 1 middelgrote ui, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 el olijfolie of plantaardige margarine (glutenvrij)

  • 750 ml glutenvrije groentebouillon (let op: sommige bouillonblokjes bevatten gluten!)

  • 200 ml haverroom (glutenvrije variant – etiket checken)

  • 1 el aardappelzetmeel + 2 el koud water

  • 1 tl tijm (vers of gedroogd)

  • ½ tl rozemarijn (optioneel)

  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

  • Optioneel: verse peterselie of bieslook ter garnering

  • 400 g kastanjechampignons (of een mix van paddenstoelen), in plakjes

  • 1 middelgrote ui, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 el olijfolie of plantaardige margarine (glutenvrij)

  • 750 ml glutenvrije groentebouillon (let op: sommige bouillonblokjes bevatten gluten!)

  • 200 ml haverroom (glutenvrije variant – etiket checken)

  • 1 el aardappelzetmeel + 2 el koud water

  • 1 tl tijm (vers of gedroogd)

  • ½ tl rozemarijn (optioneel)

  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

  • Optioneel: verse peterselie of bieslook ter garnering

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  • Verhit olijfolie of margarine in een soeppan. Voeg de ui toe en fruit deze glazig. Voeg dan de champignons toe en bak op middelhoog vuur 8–10 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg knoflook, tijm en eventueel rozemarijn toe en bak nog 1 minuut mee.

  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed intrekken.

  • Meng het aardappelzetmeel met 2 eetlepels koud water tot een papje. Voeg dit langzaam toe aan de soep terwijl je roert. Laat 2–3 minuten meekoken tot de soep iets dikker wordt.

  • Voeg de haverroom toe en verwarm de soep nog 2 minuten zachtjes (niet laten koken om schiften te voorkomen). Breng op smaak met zout en peper.

  • Garneer eventueel met fijngehakte verse kruiden. Serveer met een stuk glutenvrij brood of als luxe voorgerecht.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌