400 g kastanjechampignons (of een mix van paddenstoelen), in plakjes
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el olijfolie of plantaardige margarine (glutenvrij)
750 ml glutenvrije groentebouillon (let op: sommige bouillonblokjes bevatten gluten!)
200 ml haverroom (glutenvrije variant – etiket checken)
1 el aardappelzetmeel + 2 el koud water
1 tl tijm (vers of gedroogd)
½ tl rozemarijn (optioneel)
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Optioneel: verse peterselie of bieslook ter garnering
400 g kastanjechampignons (of een mix van paddenstoelen), in plakjes
1 middelgrote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el olijfolie of plantaardige margarine (glutenvrij)
750 ml glutenvrije groentebouillon (let op: sommige bouillonblokjes bevatten gluten!)
200 ml haverroom (glutenvrije variant – etiket checken)
1 el aardappelzetmeel + 2 el koud water
1 tl tijm (vers of gedroogd)
½ tl rozemarijn (optioneel)
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Optioneel: verse peterselie of bieslook ter garnering
Verhit olijfolie of margarine in een soeppan. Voeg de ui toe en fruit deze glazig. Voeg dan de champignons toe en bak op middelhoog vuur 8–10 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg knoflook, tijm en eventueel rozemarijn toe en bak nog 1 minuut mee.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken goed intrekken.
Meng het aardappelzetmeel met 2 eetlepels koud water tot een papje. Voeg dit langzaam toe aan de soep terwijl je roert. Laat 2–3 minuten meekoken tot de soep iets dikker wordt.
Voeg de haverroom toe en verwarm de soep nog 2 minuten zachtjes (niet laten koken om schiften te voorkomen). Breng op smaak met zout en peper.
Garneer eventueel met fijngehakte verse kruiden. Serveer met een stuk glutenvrij brood of als luxe voorgerecht.