200 g bloem (tarwe of glutenvrij alternatief)
1 el suiker (optioneel)
1 el bakpoeder
Snuf zout
1 el kant-en-klare eivervanger (bereid volgens verpakking)
300 ml ongezoete rijstmelk
1 el plantaardige olie (plus extra om te bakken)
1 tl vanille-extract (optioneel)
Ahornsiroop
Vers fruit (bessen, banaan, appel, enz.)
Noten, zaden of kokosyoghurt
200 g bloem (tarwe of glutenvrij alternatief)
1 el suiker (optioneel)
1 el bakpoeder
Snuf zout
1 el kant-en-klare eivervanger (bereid volgens verpakking)
300 ml ongezoete rijstmelk
1 el plantaardige olie (plus extra om te bakken)
1 tl vanille-extract (optioneel)
Ahornsiroop
Vers fruit (bessen, banaan, appel, enz.)
Noten, zaden of kokosyoghurt
Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de bereide eivervanger, rijstmelk, olie en vanille toe. Roer met een garde tot een glad, luchtig beslag. Laat eventueel 5 minuten staan.
Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep een lepel beslag in de pan en draai rond voor een egale vorm. Bak 2–3 minuten tot er belletjes verschijnen en de onderkant loskomt. Draai om en bak nog 1–2 minuten.
Stapel de pannenkoeken op een bord, besprenkel met ahornsiroop en garneer met fruit naar keuze.