Luchtige Vegan Pannenkoeken

Luchtige vegan pannenkoeken
Deze luchtige vegan pannenkoeken zijn fluweelzacht van binnen en mooi goudbruin aan de buitenkant — zónder ei of melk! Een kant-en-klare eivervanger zorgt voor de juiste binding en structuur, terwijl rijstmelk het beslag licht en romig maakt. Heerlijk met een scheutje ahornsiroop en vers fruit voor een zoete start van je dag of een feestelijke brunch. Makkelijk, snel en plantaardig genieten.

Luchtige Vegan Pannenkoeken

Luchtige vegan pannenkoeken
Deze luchtige vegan pannenkoeken zijn fluweelzacht van binnen en mooi goudbruin aan de buitenkant — zónder ei of melk! Een kant-en-klare eivervanger zorgt voor de juiste binding en structuur, terwijl rijstmelk het beslag licht en romig maakt. Heerlijk met een scheutje ahornsiroop en vers fruit voor een zoete start van je dag of een feestelijke brunch. Makkelijk, snel en plantaardig genieten.

Dit heb je nodig

  • 200 g bloem (tarwe of glutenvrij alternatief)

  • 1 el suiker (optioneel)

  • 1 el bakpoeder

  • Snuf zout

  • 1 el kant-en-klare eivervanger (bereid volgens verpakking)

  • 300 ml ongezoete rijstmelk

  • 1 el plantaardige olie (plus extra om te bakken)

  • 1 tl vanille-extract (optioneel)

Voor de topping (suggestie):

  • Ahornsiroop

  • Vers fruit (bessen, banaan, appel, enz.)

  • Noten, zaden of kokosyoghurt

  • 200 g bloem (tarwe of glutenvrij alternatief)

  • 1 el suiker (optioneel)

  • 1 el bakpoeder

  • Snuf zout

  • 1 el kant-en-klare eivervanger (bereid volgens verpakking)

  • 300 ml ongezoete rijstmelk

  • 1 el plantaardige olie (plus extra om te bakken)

  • 1 tl vanille-extract (optioneel)

Voor de topping (suggestie):

  • Ahornsiroop

  • Vers fruit (bessen, banaan, appel, enz.)

  • Noten, zaden of kokosyoghurt

Eigenschappen

Eigenschappen

Instructies

  1. Meng bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de bereide eivervanger, rijstmelk, olie en vanille toe. Roer met een garde tot een glad, luchtig beslag. Laat eventueel 5 minuten staan.

  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep een lepel beslag in de pan en draai rond voor een egale vorm. Bak 2–3 minuten tot er belletjes verschijnen en de onderkant loskomt. Draai om en bak nog 1–2 minuten.

  3. Stapel de pannenkoeken op een bord, besprenkel met ahornsiroop en garneer met fruit naar keuze.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌