4 el chiazaad (ca. 40 g)
250 ml ongezoete cashewmelk
1–2 el agavesiroop (naar smaak)
½ tl vanille-extract (optioneel)
1 rijpe mango, in blokjes gesneden
Kokosrasp, limoenzest of munt (optioneel ter garnering)
4 el chiazaad (ca. 40 g)
250 ml ongezoete cashewmelk
1–2 el agavesiroop (naar smaak)
½ tl vanille-extract (optioneel)
1 rijpe mango, in blokjes gesneden
Kokosrasp, limoenzest of munt (optioneel ter garnering)
Meng in een afsluitbare pot of kom de cashewmelk, agavesiroop en eventueel vanille. Voeg het chiazaad toe en roer goed door. Laat 5 minuten staan, roer opnieuw (om klonteren te voorkomen), en dek af.
Zet minimaal 3 uur (of een nacht) in de koelkast tot het een dikke, puddingachtige structuur heeft.
Roer nog even door. Verdeel over glazen of schaaltjes. Garneer met verse mango en optioneel kokosrasp of limoenzest.
💡 Tip: Geen cashewmelk? Probeer amandel-, kokos- of rijstmelk voor een andere twist. Of voeg passievrucht, ananas of papaja toe voor nog meer frisheid!