Agar Agar

Agar agar

Agar agar, vaak gewoon “agar” genoemd, is een plantaardig geleermiddel dat afkomstig is uit rood zeewier, voornamelijk uit het geslacht Gelidium en Gracilaria. Het wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en bij het maken van vegetarische of veganistische gelatine-alternatieven. Agar heeft een stevige, stevige textuur en wordt veel gebruikt in desserts, jams, gelei, en als verdikkingsmiddel in soepen en sauzen. Het heeft het voordeel dat het bij kamertemperatuur blijft staan, in tegenstelling tot gelatine, die gekoeld moet worden om zijn textuur te behouden.

Agar agar

Meer over Agar Agar

VoedingswaardePer 100 gram
Kcal300
Eiwitten (g)0
Vetten (g)0
Verzadigde vetten (g)0
Koolhydraten (g)75
Suikers (g)0
Vezels (g)75
Zout (g)0.1
Omega 3 (g)

Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.

Eigenschappen

Aanbevolen producten

Agar Agar wordt gebruikt in

Er zijn nog geen recepten gekoppeld aan dit alternatief.

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌