Sojasaus

Sojasaus

Sojasaus is een gefermenteerde vloeibare smaakmaker op basis van sojabonen, tarwe (in klassieke varianten), water en zout. Het heeft een diepe, hartige umami-smaak en wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken, maar ook als smaakverdieper in sauzen, stoofschotels en marinades. Sojasaus biedt een plantaardig alternatief voor dierlijke umami-bronnen zoals vissaus of bouillon.

Sojasaus

Meer over Sojasaus

VoedingswaardePer 100 gram
Kcal55
Eiwitten (g)8
Vetten (g)0
Verzadigde vetten (g)0
Koolhydraten (g)5
Suikers (g)0.5
Vezels (g)0
Zout (g)17
Omega 3 (g)

Deze voedingswaarden zijn gemiddelden en kunnen per merk/product verschillen.

Eigenschappen

Aanbevolen producten

Er zijn nog geen gekoppelde producten beschikbaar.

Sojasaus wordt gebruikt in

Tempeh Saté met Pindasaus

Tempeh Saté met Pindasaus

Deze tempeh saté met pindasaus is een heerlijke plantaardige versie van de Indonesische klassieker. Tempeh, een stevige vleesvervanger op basis van gefermenteerde sojabonen, is ideaal om te marineren en te grillen. Door de blokjes tempeh eerst te stomen en vervolgens te marineren, nemen ze de smaken optimaal op. De saté wordt gegrild op een spies en geserveerd met een romige, zelfgemaakte pindasaus vol Indonesische smaken. Perfect voor op de barbecue of uit de grillpan.

Bekijk recept

Mag ik je iets vragen voordat je gaat?

Wat vind je tot nu toe van de site? Mis je iets? Laat het hier weten 🙌